Djelovanje tretmana željezne maske na lice

Već je davno primijećeno da sitne čestice željeza mogu pročistiti pore u koži, no prvi odgovarajući proizvod je smišljen prije 40 godina i nazvan željezna maska ( Irron mask)...

Kada se spomene uloga željeza u cjelokupnom zdravlju uvijek se nekako prvo pomisli na važnost  željeza i sprečavanje slabokrvnosti, no željezo ima pozitivno djelovanje u određenim preparatima za njegu kože. Već je davno primijećeno da sitne čestice željeza mogu pročistiti pore u koži, no prvi odgovarajući proizvod je smišljen prije 40 godina i nazvan željezna maska ( Irron mask) i poznat je u cijelom svijetu, a njegova slava, bez prekida, traje sve do danas.

Željezna je maska je dio jednog specifičnog postupka  koji ima mnogostruko djelovanje jer čisti kožu, dubinski ju hidratizira, zateže i djeluje protuupalno. A posebno je učinkovita u dubinskom čišćenju jako osjetljive kože lica, pa čak i one u slučaju rosacee. Nanošenjem ove specijalne maske sitne čestice željeza veličine 48-80 mikrona nakon kontakta s površinom kože ulaze u pore. U dubini kože vežu na sebe sebum i suhe stanice koje se potom posebnim magnetom izvlače na površinu kože. Kod ovog postupka čišćenja kože nije potrebno primjenjivati vapozon što izrazito pogoduje jako osjetljivim licima i onima sklonim crvenilu. Danas se nastoji što manje primjenjivati vapozon u tretmanima čišćenja kože lica i vjerojatno će drugi postupci ga u potpunosti zamijeniti kao što je ultrazvučni piling lica, kemijski medicinski pilinzi i fototerapija i dr. Ova maska izrazito i njeguje kožu jer sadrži pčelinji vosak, cink oksid i ulje crne masline, a također i ima lifting učinak jer zateže kožu pa lice djeluje pomlađeno. Može se učiniti i kao zaseban tretman zatezanja i umirivanja kože.

U kombinaciji s ostalim profosionalnim kozmetičkm proizvodima ova maska nije samo neizbježna pomoć u mehaničkim tretmanima čišćenja lica već je postupak sa kojim se može djelovati na čitav niz problema kože- masnu kožu sklonu aknama, opuštenu kožu lica, suhu kožu, crvenilo lica, rozaceu s prištićima. U pacijenata s jako izraženim aknama koji su na sistemskoj terapiji antibiotikom ili izotretioninom ovaj postupak se može provoditi jer se na taj način smanjuje upala u koži i crvenilo. Postupak ima nekoliko koraka u kojima se provodi- prvo slijedi priprema kože u kojem se ona detaljno očisti. Zatim se nanosi specijalna maskaža s mikro česticama željeza s kojom se koža masira nekoliko minuta te nakon nekoliko minuta uklanja s magnetom pod određenim kutom uklanja masnoću, jer magnet privlači i odstranjuje čestice željeza na koje se vežu i sve nečistoće i sebum. Potom se ako je potrebno učini mehanička ekspresija, te se losionom uklanjaju svi poizvodi na licu. Nakon toga mogu slijediti određeni proizvodi.

Za razliku od tretmana koji koriste kemikalije ili abrazivne metode, maska sa česticama željeza ne oštećuje kožu. Sadrži isključivo 100 posto prirodne biljne sastojke i ne uzrokuje crvenilo ili nuspojave koje nastaju kod korištenja ostalih tehnika ili proizvoda. Učinci su toliko brzi da se može koristiti i neposredno prije bilo kakvog događaja na kojem osoba želi zablistati. Uvijek je potrebno i pravilnim načinom i proizvodima nastaviti kožu lica njegovati i kod kuće kako bi bila dugo zdrava i lijepa.

Ocijenite članak

Ocjena 0.00 (broj glasova: 0)

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)