Kako uljepšati kožu vrata?

Lijep i njegovan vrat želja je svake osobe. Koža vrata vrlo je osjetljiva na sve vanjske uvjete jer je tanka pa se bore i mlohavost kože vrlo rano uočavaju.

Koža vrata brzo stari jer je je tanka i bez potkožnog masnog tkiva, pa bore rano nastaju i koža se vrlo brzo opušta. Koža vrata može biti zahvaćena  i nekim  promjenama kao što su fibromi koji djeluju kao malene bradavice pa koža može djelovati zapušteno. Fibromi su dobroćudne  izrasline na koži i vrlo često nastaju gdje se koža tare (kapci, pazusi, vrat, ispod dojki, prepone). Fibromi na vratu mogu se ozlijediti, raskrvariti pogotovo uskom odjećom, košuljama i nakitom, pa se preporučuje uklniti ih u dermatološkim ordinacijama postupcima kao što je elektrokoagulacija, aplanacija, radiokirurški ili laserom. Fibromi nisu zarazni i ne mogu se dobiti kontaktom. Njihov broj i veličina se povećava s godinama. Uklanjaju se u hladnije doba godine. Potreban je samo jedan tretman, osim ukoliko se nalazi veći broj fibroma ili veća površina, tada je je tretman potrebno ponoviti. Svi načini uklanjanja nisu izražajnije bolni, ali ako je potrebno može se dati lokalna anestezija u obliku kreme s lokalnim anestetikom ili injekcije. Nakon uklanjanja zaostaju krastice ili krasta koje se mažu lokalnim antibiotikom pet dana uz uobičajenu higijenu i tuširanje. Nakon zahvata potrebno je izbjegavati nekoliko dana jače znojenje i jače fizičke napore kako bi cijeljenje bilo uspješno i bez komplikacija.

Njega kože na vratu mora biti dio svakodnevne rutine njege kože, pa kako njegujemo lice već od jutra i imamo niz rituala koje provodimo tako i vrat. Vrlo često se velika pažnja posvećuje njezi lica, a na vrat se zaboravi. S njegom kože vrata treba početi u dvadesetim gdinama života kako bi se spriječilo preuranjeno starenje. Najbolja prevencija su hidratanne kreme i kreme sa zaštitnim faktorom od sunca. U njezi postoje posebno formulirane kreme za vrat koje sadrže hijalurnosku kiselinu,vitamin C, retinol i sl. Uz pravilnu njegu preporučuju se blagi pilinzi jednom do dva puta tjedno jer će koža koja je očišćena od mrtvih stanica i površinskih masnoća, bolje upiti korisne sastojke iz krema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U profesionalnim postupcima  i tretmanima nastoji se postići što  jači rezultat. Tretmani koje  provodi  med. kozmetičakr kao i  postupcima koji izvodi dermatolog  nastoji se smanjiti i ukloniti bore te uljepšati kožu vrata. Profesionalni kozmetički tretmani  smanjuju vidljive bore povezanih s procesom starenja. Smanjuju bore koje nastaju zbog nepravilnog položaja vrata prilikom rada na računalu, za vrijeme spavanja, korištenja pametnog telefona ili čitanja. Profesionalni tretmani  sadrže  masažu  koja opušta napetost mišića, nakon čega slijedi jaka stimulacija, zaglađivanje bora i poboljšanje strukture kože

Microneedling  vrata se može izvoditit  kao samostalna procedura ili  kao cjeloviti   tretman  u kojem se  prvo   napravi  blagi piling kože nakon čega se  nanosi odgovarajući  serum  zatim slijedi  mikroneedling, potom   specijalna  maska, te  na kraju završna krema. Sitnim ubodima  omogućava se  bolje prodiranje aktivnih tvari u kožu pa se koža regenerira  i potiče se stvaranje novog kolagena .Radi poticanja stvranja novog kolagena postupak se naziva i kolagen indukcijska   terapija.Serumi koji se na nose na kožu mogu sadržavati C vitamin, peptide, hijaluron iili retinol.

Mezoterapijom   s iglom unose  se sitnim ubodima mezoterapijski kokteli koji zaglađuju kožu vrata, ublažuju bore i zatežu  pa koža djeluje mlađe i ljepše.Postupci se izvode u nekoliko navrata a kasnije se rade tretmani održavanja.

Ocijenite članak

Ocjena 0.00 (broj glasova: 0)

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)

Vezani članci