prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender klinička nutricionistkinja, viša znanstvena suradnica

Završila je studij biokemijskog inženjerstva prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu. U naslovno zvanje izvanredne profesorice izabrana je 2018. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u znanstvenom polju nutricionizam, područje dijetoterapija.

Radi kao nutricionistkinja na Odjelu za kliničku prehranu te predaje na Medicinskom i Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. 

Svoj doprinos znanosti ostvaruje kroz autorsko djelovanje te potpisuje vlastite knjige, publikacije, poglavlja u udžbenicima i priručnicima te vodi internetski portal. Sudjelovala je u organizaciji niza stručnih i znanstvenih kongresa, konferencija, radionica i tečajeva te kao stručna suradnica na više znanstveno-istraživačkih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Koordinatorica je i voditeljica nekoliko javnozdravstvenih projekata usmjerenih na edukaciju o pravilnoj prehrani.Predsjednica je Hrvatskog instituta za nutricionizam, dopredsjednica Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara te Hrvatskog društva za kliničku prehranu Hrvatskog liječničkog zbora, kao i članica vijeća Europskog društva za kliničku prehranu (ESPEN).

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika