Virus, bakterija?

Poštovani, šta može da bude uzrok dugotrajne temp. 37-37.4?Takodje osjetim nekada da mi bude baš, baš vruće i kad izmjerim temp ista je, a takodje nekada mi bude baš hladno, iako je temperatura u prostoriji ista.
To traje već 2 mjeseca.
Uz to otprilike 7 dana svako jutro su me budili stomacni problemi, jak bol u stomaku i proliv.Proliv je bio samo jutrom.Posle je bilo i Povracanje 3 dana, i jaka glavobolja.
Tada kad sam povraćao radio sam i nalaze krvi.Ovo je bilo povišeno: WBC,MON,GRA,MCH,MCHC, CRP(17).A ovo je bilo sniženo: LYM%, MPV.
Prije toga popijene dvije kutije azitromicina.
Da napomenem da mi je radjen PCR test na Covid19, a prije par dana i serološki test-antitijela(i negativni su).Takodje radjen bris grla i nosa, i negativan, nema bakterije.Sada povišeni bazofili.
RTG pluća uredan-dobar. lp

14.1.2021

Odgovara

Mirjana Žagar-Petrović dr.med.

Poštovani, povišeni leukociti i CRP ukazuju na bakterijsku infekciju, no niste naveli koliki su leukociti. CRP je lagano povišen. Prema opisu i duljini trajanja simptoma sumnjam na infektivnu mononukleozu ili adenovirozu. Savjetujem Vam da učinite elekroforezu i imunoelektroforezu bjelančevina, serologiju na EBV i CMV, te na adenoviruse, hormone štitnjače, jetrene probe.
Lijep pozdrav.

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.