Listopad 24, 2016 11:06

Dali je moguce da sam trudna

Stvarno bi voljela vaše strucno mišljenje.Zadnja menstruacia bi je bila 28.9 trajala je 2 dana i bila je obilnija, ali svijetlija nego inace. Kraće je trajala (inace mi traje min...6dana) nisam imala ni bolove kao inace. Nakon te "menstruacije" dva do tri dana pojavilla mi se temparatura koja je trajala 16 dana i bila je 37c evo od utorka ju nemam (4dana), ali imam mučnine vec 5.dan na momente. Ponekad su intezivne, a ponekad blage...prate me cijeli dan i tome živcira. Smetaju me duhan i cigarete..naglo su mi se povecale i pocacale akne na licu (inace imam problema s njima,medutim sad su sad su upaljenije i ima ih vise nego inace) stalno mi se spava i ne mogu izdržati ni minute budna cim legnem pogledat tv....imam i bol tijekom odnosa (sta nikad u zivotu nisam imala) vec tri dana nelagodan osjecaj u trenutku dok on ulazi...cak i kad nekako "krivo" sijednem zaboli me...Ako se moze nazvat bolom (vise neki pritisak)...ZABORAVIH NAPOMENITI DA IMAM NEZASTICENI ODNOS SVAKI DAN DO JUCER POCEVSI OD 16.9...Molim vas savjet,znam da trebam napravit test al narucila sam se u svoje gin.tek za 5 dana (to je puno cekat)

Prim.dr.sc. Vesna Stepanić dr.med.

Poštovana,

... je li menstruacija 28.09. bila redovna (je li nastupila u očekivano vrijeme), koliko imate godina, koliko Vam traju menstruacijski ciklusi (s obzirom na datume, menstruacija Vam još nije izostala, ako je trajanje MC-a uobičajeno), ...?

Bolni spolni odnosi i povišena tjelesna temperatura su ipak razlozi da otiđete u nadležnu ginekološku ambulantu, a ne da se telefonski razgovarate, pa čak i da se ne razmatra mogućnost trudnoće. Zato predlažem da se ipak, ako možda već niste, javite nadležnom ginekologu čim prije, odnosno i tijekom vikenda u dežurnu ginekološku službu (organizirana je i u domovima zdravlja, ili u bolnici prema mjestu stanovanja).

Svako dobro,

dr.sc. Vesna Stepanić

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)