Veljača 12, 2019 11:31

Povisen pritisak,osjecaj straha i tuge,aritmija ili tahikardija

Postovani/na,bicu malo opsirnija.
Ovako: Neko duze vreme sam bila pod stalnim stresom. Zatim,kada su svi ti stresovi poceli da prestaju,ja sam pocela da imam problema sa pritiskom. Uz to se javlja napad straha ni od cega,napad plakanja i tuge. Kada svoje misli usmerim na nesto drugo,npr. igranje sa detetom,setnja,gledanje filma,sve te tegobe nestanu. Malo veci problem tog tipa sam imala krajem septembra 2018. godine,kada sam bila stacionirana na jednodnevni pregled na internom odeljenju. Radjen je EKG i ultrazvuk srca,pa je sa te strane sa srcem sve u najboljem redu. Pregledana sam i od strane psihijatra,koji je dosao do zakljucka da su mi svi ti problemi na nervnoj bazi. Dobila sam Lexilium i Eloriqu,posle nekog vremena,sve je bilo u redu.
Inace imam 23 godina,gojazna sam (140 kg),ali sam na ishrani preporucenoj od nutricioniste,radim na tome da svoju kilazu dovedem u normalu. Interesuje me Vase misljenje? Da li su moj problemi zbog psihe ili je nesto drugo u pitanju?

Prof.dr.sc. Josip Vincelj dr.med.

Poštoana,

Vaši problemi uzrokovani su stresnim situacijama. Tome u prilog idu i normalni nalazi EKG-a i ultrazvuka srca. Vjerojatno i pretilost tj. prekomjerna tjelesna težina sigurno ima utjecaja na Vaše tegobe. Liječenjem straha, panike, stresnih situacija i sl. sigurno će postupno nestati tegobe koje imate od strane kardiovaskularnog sustava. Zbog srca nemate razloga za zabrinutost i za strah, do sada učinjeni nalazi nisu pokazali promjene na srcu koje bi uzrokovale Vaše probleme.

 

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)