Veljača 12, 2019 11:32

Problem sa testisima

Postpvani
Opisacu Vam svoj problem, pa me zanima Vase misljenje.
Javio sam se urologu zgog problema prilikom mokrenja, tj zbog peckanja prilikom mokrenja. Uradio sa potrebnu analizu, i doktor je rekao da ne vidi nilakve promene.Posle 10-ak dana peckanje se i dalje nastavilo, i posle ponovnog odlaska kod urologa dobio sam antibiotik. Posle dve nedelje doslo je do oticanja testisa,bola prililom mokrenja, i uopste velikih problema da nisam mogao da stojim , nakom cega se pojavila i krv u mokraci. Posle nekih 7 dana imao sam jaku bol u donjem delu stomaka, i nakon toga doslo je do susenja desnog testisa, tako da je sada na dodir samo tvrda kvrzica. Zakazao sam ponovni pregled za nedelju dana, pa me zanima samo Vase misljenje o svemu tome. Da li je potrebna hirurska intervencija i kakve su losledice?
Hvala puno

Prim.dr.sc. Ante Reljić dr.med., spec.urolog

Ne znam koliko vam je godina! Ako ste du dobi do 40 godina vrlo vjerojatno, po Vašem opisu, došlo je do torzije testisa - onda kad ste osjećali jaku bol u testisu i donjem dijelu trbuha. Posljedica je, kako kažete, "sušenje" testisa.

S jednim normalno funkcionalnim testisom muškarac je jednako plodan i seksualno jednako kvalitetno aktvian kao i sa dva - to je "biološka rezerva". Svakako se javite urologu i provjerite jesam li u pravu.

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (1)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (1)
Sergio 12.02.2019. 11:35

Imam jos jedno pitanje. Da li je torzija moguca kao posledica neke bakterije?