Travanj 19, 2019 13:57

Kvrga

Imam 34 godina. Izašla mi je velika kvrga na grudnom kosu, iznad srca, nepravilnog oblika, tvrda je, ne boli, vidjiva je iz daleka, izgleda kao deo samog rebra. Rentgen srca i pluća je uredan. Da napomenem i da sam pred 4 godine imala rak štitne žlezde sa metastazama u okolnim limfnim jazlima.

Ne znam šta bi moglo biti to i koja ispitivanja da uradim dalje jer želim da to uradim privatno, a ne znam odakle da počnem.

Hvala vam puno

Irena Matić-Trputec dr.med.

Na osnovu opisa promjene na prsnom košu, a obzirom da je Rtg pluća i srca uredan, vjerojatno se ne radi o nečem vezanom uz koštani sustav. Postoji mogućnost da se radi o potkožnoj cističnoj promjeni, nastaloj zbog začepljenja lojne žlijezde, tzv. ateromu, ili je možda riječ o lipomu, benignom tumoru masnog tkiva. Po svemu sudeći radi se o benignoj promjeni, ali zbog mogućnosti infekcije, bilo bi poželjno da se obratite u kiruršku ambulantu na pregled i procjenu o eventualno potrebnoj daljnjoj dijagnostičkoj obradi ili liječenju. Na taj način sa sigurnošću ćete utvrditi prirodu ove promjene i istodobno spriječiti eventualne komplikacije. Svako dobro!

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)