Travanj 19, 2019 13:52

stres.brige.cvoriciii..nisam do kraja napisao pitanje

Samo da napomenem prije nego sto odem sljedece sedmice na pregled. Ispod ključne kosti sa lijeve strane, tačnije prema sternumu, kad se ide sa te strane odmah do ključne kosti, kada ramena pokrenem unazad, primijetim neko zadebljanje tu i kada pokušavam uhvatiti ne osjetim nikakvu veliku masu, nego to mjesto je malo zadebljanije od desne strane. Tu imam nekih manjih tvrdjih kvržica. I ja sam dirao sinoć to i sad se zacrvenilo i izgleda jos veće.

Kada normalno stojim to i nije toliko vidljivo, ali se malo primijeti kada se napnem. I kad prelazim osjetim zadebljanje. Osjetim tu neke misiće, tkiva neka pokretna i žlijezdice manje...ne znam sta je. Strah me da nije povezano sa ovim žlijezdama iznad ključne kosti. Mlad sam jos i ne bih volio da mi se nešto desi sad. Mogu li očekivati da je ovo nesto benigno...šta mislite? Ima li šanse da ovo bude nesto bezopasno? Ja se sav tresem od brige. Prestao sam čitati ispovijesti sa interneta, ali nekako tužno se osjećam i počnem plakati kada pomislim na ovo. Posjetit ću i psihologa da vidim mogu li se riješiti straha od smrti i bolesti.

Irena Matić-Trputec dr.med.

Vaš najveći problem sada su vaše misli koje su pune straha za zdravlje i život. Dobar je put da posjetite psihologa kako biste dobili stručan savjet oko toga kako da usvojite nove obrasce ponašanja i razmišljanja u pravcu prepoznavanja životnih ljepota i radosti koje se nalaze u vašem okruženju i sastavni su dio vašeg života, ali vi ih u ovom času možda niste svjesni. Svako dobro! 

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)