Lipanj 11, 2019 13:54

Sudeckov sindrom, sindrom cervicobrachiale bilat.,algoneurodystrophia,diskus hernija 4-5 prsljena itd. itd.

Ne znam više kome bih se obratio. Naime, prije 3 g. sam dobio Sudeckov sindrom nakon traume desne noge (puknuće donjeg nožnog mišića lijeve noge, distorzija zgloba i puknuo mi je ligament malog prsta. Sve na lijevoj nozi na koju je pao zid. Nisu mi imobilizirali nogu i u periodu dok sam čekao da mi stave langetu dobio sam Sudeckov sindrom. Kasnije i ostale gore navedene bolesti. Imam problem s cirkulacijom, što mi je doktor rekao da je povezano sa Sudeckom. Trenutno se osjećam očajno, boli užasno u predjelu kralježnice, najviše u donjem dijelu i širi se dole u noge. Kičma kao da ne postoji, osjetim samo rupe, otekline, ma, teško mi je i opisati šta je to. Na momente kad masiram kralježnicu, mravinja mi po glavi, najvise lijevoj strani, i po određenim dijelovima tijela, najviše nogama. Ramena su mi se skroz počela uvlačiti prema unutra, ne znam kako bih to opisao, kao da mi ključne kosti nestaju. Tesko dišem, imam osjećaj da mi se vene na vratu, katode pogotovo (lijeva strana) štopaju i nemam dovoljan dotok kisika u mozak. Štitnjača me konstantno boli, imam osjećaj da šeta gore dole po vratu. Uglavnom, sve u svemu, strašno me boli. Kad ustanem, noge su mi teške kao kamen, kao da je sva težina u nogama, i to se kako dan odmiče, sve su teže. Doktor mi je prepisao Diclo duo zbog reume i upala. Često mi trnu zubi, nekad cijela vilica, a ponekad samo lijeva ili desna strana. Ne znam šta bih više napisao, jednostavno mi je ovo uništilo život i tražim u svemu spas. Ako imate kakve informacije vezano za sve ove bolesti, molio bih Vas da mi pomognete objasniti šta mi se sve dešava jer u našoj sredini je toliki primitivizam da jednostavno me samo šaltaju od jednog do drugog doktora, ne bi li otkrili šta mi se dešava. Pod primitivizam mislim da doktori koji su specijalizirani za nešto nemaju pojma kakvu bolest imam. Primjer, na prvoj fizikalnoj terapiji, fizijatrica nije znala šta je to Sudeck? Uglavnom, hvala Vam na povratnim informacijama!
Sa štovanjem.

Ivan Sunara dr.med.

Poštovani, zahvaljujem na Vašem pitanju. 

Prvo je bitno jeste li napravili obradu, odnosno krvne pretrage i rendgenske pretrage, a jos bitnije da ste pregledani.

Ukoliko dobro razumijem, Vaš problem je bol koji vam onda smanjuje funkciju. Bilo bi dobro ustvrditi je li se radi o neuropatskoj ili nocioceptivnoj ili mješanoj boli, i prema tome zadati terapiju lijekovima i raditi terapiju s fizikalnom terapijom.

Moj vam je savjet javiti se u ambulantu za bol.

Ponekad unatoč cijeloj obradi, lijekovima i fizikalnoj terapiji može biti teško skroz otkloniti bol, ali tada se može naučiti prihvatiti bol, kontrolirati je i imati dobru kvalitetu života. 

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)