Kolovoz 13, 2019 11:41

Iznenadni hematom na nozi

Poštovani,

pojavio mi se hematom na nozi, a istom nije prethodio udarac. Pojavio se jedan veći hematom na listu, sa dva manja u blizini. Također, na kvadricepsu su se pojavila dva sitna hematoma. Radi se o lijevoj nozi. Hematomi nisu bolni, jedino taj veći na dodir, ali zanemarivog intenziteta boli.

Nije bilo težih fizičkih napora. Na moru sam na odmoru. Već nekoliko tjedana imam neugodan osjećaj u uhu te pritisak ili bol u glavi, za koje je ustanovljeno da je uzrok slaba prohodnost eustahijeve tube. Također imao sam operaciju prije 3 mjeseca varikokele.

Zanima me koji je uzrok iznenade pojave nekoliko hematoma od kojih je jedan velik a ostali manji. Što učiniti? O čemu se može raditi te da li imam razloga za brigu?

Irena Matić-Trputec dr.med.

Modrice su najčešće posljedica udarca, međutim mogu se pojaviti i bez prethodne ozljede tkiva. Spontane modrice je potrebno dodatno istražiti kako bi se pronašao njihov uzrok nastanka i poduzele ispravne preventivne mjere te potražila odgovarajuća liječnička pomoć. Neki od mogućih razloga pojave modrica bez udarca su sljedeći: deficit vitamina C, B12 ili K, tanka i osjetljivija koža, nuspojave određenih lijekova kao što su aspirin ili antikoagulansi, poremećaji zgrušavanja krvi, prekomjerna izloženost suncu, intenzivna tjelovježba, konzumiranje alkohola, bolest kao što su dijabetes, autoimune bolesti i drugo. Ako se modrice budu i dalje pojavljivale, potražite pomoć kod svog liječnika koji će procijeniti potrebu daljnje dijagnostičke obrade. Svako dobro!

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)