Rujan 10, 2019 11:20

Produžena menstruacija

Poštovani,

zadnjih 6 mjeseci imam produženo menstrualno krvarenje (10-12 dana). Zadnja 2 mjeseca uzimam Duphaston terapiju 2x1, i to 15-24. dana menstrualnog ciklusa. Prvi mjesec sam počela krvariti već na 20. dan ciklusa i to je opet trajalo 2 tjedna. I tada sam opet popila kutiju te je krvarenje počelo na 24. dan. I traje već 16 dana. Jučer sam počela s trećom kutijom. UZ i pregled je napravljen te je sve u redu. Doktor inzistira da nastavimo s terapijom, a ja imam osjećaj da stalno krvarim. Zanimalo bi me Vaše mišljenje. Planiram trudnoću u skorije vrijeme. I imam HPV virus visokog rizika, ali trenutačno nikakve promjene na grliću maternice.

Lijep pozdrav.

Prim.dr.sc. Vesna Stepanić dr.med.

Poštovana,

jedan problem je poremećen menstruacijski ciklus. S obzirom na nalaze (ultrazvučni ginekološki pregled, prema procjeni ginekologa i nalazi spolnih i drugih hormona i drugo), terapijski pristup je unekoliko drugačiji, opet s obzirom na neke okolnosti, kao što su dob žene, neplodnost u anamnezi, odnosno planiranje trudnoće. Ne znajući ništa o Vašoj reproduktivnoj anamnezi, terapija koju trenutno uzimate je jedan od mogućih terapijskih pristupa. Za razmišljanje o drugim modalitetima liječenja ipak treba znati više (osnovnih) podataka.

Postojanje HPV-a visokog rizika je drugi problem, koji ne utječe na menstruacijski ciklus ni na mogućnost ostvarivanja trudnoće.

Srdačan pozdrav,

prim.dr.sc. V. Stepanić

 

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)