Studeni 05, 2019 15:49

Moguća trudnoća

Znači ovako... Imao sam nezaštićen odnos s curom 21.10., nisam ejakulirao u nju, ali sam bio blizu pa je za svaki slučaj popila pilulu protiv trudnoće isti dan.
Opet smo imali odnos 24.10., ali ovaj put s kondomom i ja sam ejakulirao u kondom, ali problem je što sam kasnije ulazio još nekoliko puta bez kondoma. Nisam bio ni blizu ejakulacije.
Problem je što je ona 27.10. počela krvariti, iako je imala mengu sve do 18.10, znači, drugi put u mjesecu. Krvarenje je bilo slabo, dvaput malo jače, i trajalo do 29.10., kada je prestalo.
Kasnije smo ustanovili da je po kalendaru plodnih dana ona bila najplodnija baš tog 24.10.
Zanima me u čemu je stvar, je li moguće da je ona trudna ili je nešto drugo u pitanju?

Prim.dr.sc. Vesna Stepanić spec. ginekologije, subspec. gin. onkologije

Poštovani,

intermenstruacijsko krvarenje ima razne uzroke i bez pregleda (često i dodatnih pretraga) ne može se reći o čemu se u konkretnom slučaju radi/lo, no gotovo sigurno nije bila riječ o trudnoći. S druge strane, ako bi redovna menstruacija izostala (što može procijeniti samo žena koja ima redovite menstruacijske cikluse), a postoji sumnja na trudnoću, prvo se treba napraviti kućni test na trudnoću. Kućni test na trudnoću treba napraviti i žena koja nema redovite menstruacijske cikluse, a sumnja na trudnoću i to oko 4 tjedna od nezaštićenog spolnog odnosa.

Svako dobro,

prim.dr.sc. V. Stepanić

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)