Siječanj 22, 2020 10:33

Svrab vagine

Pozdrav,

naime u subotu navečer sam imala zaštićeni odnos sa dečkom i nakon 2h sam osjetila svrab na ulazu u vaginu. Mislila sam da će proći, ali svrab je još uvijek konstantan i neizdrživ, ne prestaje ni na sekundu. Tražila sam po internetu što bi moglo biti, al uglavnom se vrte iste priče. Imala sam nekoliko nezaštićenih odnosa, ali je uvijek vani ekajulirao... Da li je moguća trudnoća s obzirom na to da mi kasni već 5 dana, a svaki mjesec uglavnom kasni po 10, ako ne i više dana. Lijep pozdrav, nadam se odgovoru.
S poštovanjem.

Prim.dr.sc. Vesna Stepanić dr.med.

Poštovana,

za oplodnju je dovoljna jedna ženska spolna stanica, oocita i jedna muška spolna stanica, spermij. Oocita i spremij se mogu spojiti na razne načine, a spermiji neko vrijeme mogu "preživjeti" i izvan organizma, na rublju, na koži, na vanjskim genitalijama itd.

Prema navedenome procijenite kolika je mogućnost trudnoće u Vas.

Što se tiče svrbeža u području vanjskh genitalija, velika je vjerojatnost kako se radi o genitalnoj kanididjazi, stoga kupite u ljekarni vaginalete (za Vas) i kremu (za Vas i partnera) protiv genitalne kandidijaze (neki od tih preparata su u slobodnoj prodaji). Lijekove uzmite prema uputama te ako smetnje ne prođu po provedenom liječenju, naručite se na pregled kod nadležnog ginekologa. Naime, u tom slučaju se može raditi i o još nekom uzročniku, koji se i tako ne bi mogao dokazati dok se ne tretira gljivična komponenta upale.

Naravno, više o svemu pročitajte u tekstovima u Ginenkološkoj kolumni.

Svako dobro,

prim.dr.sc. V. Stepanić

Podijelite članak
Ispiši
Komentara (0)
Imate komentar?

Komentirati mogu samo registrirani članovi. ili registrirajte.

Komentari (0)