Dermatologija- pojačana dlakavost

Poštovani,
Imam slijedeci problem, imam izrazito svijetlu kožu i jako tamne cvrste dlake i prije par godina napravila sam par pretraga s obzirom da mi menstruacije nisu bile redovite. Ispostavilo se da su mi prolaktin i kortizol bili malo povećani sto je moglo biti i zbog izrazite fobije od igle. Stanje se unormaliziralo i bez ikakve terapije, testosteron je u normali i nemam polisisticke jajnike, jedino sta imam pojacanu rekla bi musku dlakavost. Raspitivala sam se o SHr laserima i izasle su jeftine ponude koje bi si mogla priustit, ali me strah da li postoje neke posljedice za zdravlje, limfne cvorove u predjelu ispod ruke ili mogućnost opekotina pa ako bi imale neke savjete za mene.
srdačan pozdrav

14.3.2017

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,

ne morate se bojati laserskih postupaka za uklanjanje dlaka. Danas na tržištu postoje mnogobrojni laseri kojima se mogu uklanjati dlake. No, moram reći da uklanjanje dlaka  nije trajno za cijeli život, razlog tome je što nam se hormoni mijenjaju tijekom života.

Već laserskim rješavanjem smanjuje se broj dlačnih folikula, dlake su manje izražene, i može biti  znatno bolji nalaz na koži.Svakako obavljajte redovito ginekološke kontrole i kontrolirajte hormone jer je to važno za cjelokupono zdravlje. Cijene laserskih tretmana  se razlikuju jer je na tržištu   velika ponuda različitih lasera.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika