Isti svrbež je prisutan kod muža, djeteta i mene. Što da napravimo kako bi svrbež nestao?

Poštovanje,

Muž, ja i beba imamo nekakve plikove po tijelu. Muž je prvi dobio, prije nekih 10ak dana, a nešto slično ili čak isto je imao i prije 1,5 – 2 mjeseca, ali samo on. Tad smo živjeli na drugom mjestu. Privremeno mu se smirilo i onda sad opet pojavilo.
Nakon toga 5,6 dana smo iste plikove dobile beba i ja. Beba ih ima najmanje, 4,5 po različitim djelovima tijela. Malo se češala pa u sredini ima ranica,okolo je crveni plik, prvih dan,dva je bio baš dosta crven i čak malo oteknut. Pedijatar joj je dao samo fenistil kapi i u slučaju ppgoršajja da dođemo opet. Uz to je par dana imala temperaturu do 37,5 ali je malo i prehlađena pa je moguće da nema veze s plikovima. Meni je u tom periodu kad i njoj izbacilo isto plikova, ali puno puno više. Najviše u predjelu trbuha i leđa, pokoji na rukama na pregibu i imam dosta po vratu. Sve nas to jako svrbi. Posumnjali smo na stjenice pa smo pozvali deratizere koji nisu pronašli nikakve znakove da imamo iste. Stavili su nekakvu zamku i dosad se nije ništa privuklo što bi još i potvrdilo da ih nemamo. U kući imamo i mravi kojih se ne možemo nikako rješit i znaju doći i na krevet pa je moguće da je nešto od njih.
I muž i ja smo otišli kod doktora opće prakse, njegova doktorica ga je samo uputila dermatologu, moj doktor mi je prepisao permetin kremu, ali da se svi moramo liječiti u isto vrijeme. To nije bilo moguće jer je samo moj doktor dao tu dijagnozu. Dermatologa nijednog nema slobodnog za pregled u idućih minimalno 7 dana tako da ne znamo što nam je činiti.
Jedino što je slično je što su i moj i mužev doktor rekli da je moguće da se radi o svrabu, međutim bez nekakve točne dijagnoze.
Mužu su zadnjih 5 dana prestajali izbijati plikovi i manje ga svrbi, meni od jučer isto nema novih. Ali uglavnom nisu nam izlazili u isto vrijeme.
Muž i ja spavamo zajedno na francuskom ležaju za kojeg nam je deratizer rekao da je moguće da su se s godinama u njrga nakupile grinje pa da nam je izazvalo alergijsku reakciju. Beba je pokraj nas na svom krevetu, ali ponekad nakratko dođe na naš krevet. Zadnja 4 dana spavamo u dnevnom boravku .
Meni su od jučer plikovi na trbuhu još više crveni i po tom dijelu mi se stvorili puno malih točkica.
Eto, mislim da sam vam dala sve informacije. Ako nam ikako možete pomoći bilo bi odlično.

Lp!

29.6.2023

Odgovara

mr. sc. Klaudija Šebetić dr. med., spec. dermatovenerologije

Poštovana,
nadam se da Vam je bolje od navedene kreme, no ako nije osip prošao tada je svakako potrebno liječenje kod demratologa.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika