Osip

Poštovanje,

Koža mi inače nakon tuširanja bude crvena u predjelu prsa i to prođe, ali prije dva dana prvim mlazom tople vode tijelo mi je planulo i po leđima i od vrata do kukova, toliko da me sustigao i svrab i jednostavno u tom trenutku sam morala da se počešem, što sam i uradila, noktima. Nakon što sam završila tuširanje, na svim mjestima gdje sam se češala ostali su mi plikovi ili osip/iritacija, ne znam kako da objasnim. Po grudima, ispod grudi i do kukova, po stomaku, ramenima i ispod ruke do lakta, sve sitne crvene tačkice. Najviše ispod grudi i po stomaku, a i na mjestima gdje ih nema pod rukom se osjete kao izbočenja, kao bubuljice sitne, ali nisu.
Ne znam da li je od tuširanja, tople vode i činjenice da sam sama iziritirala ili je ipak neka alergija na nešto. Zadnjih 5 pranja sam koristila novi šampon koji je ujedno i parfem, a i duš gel te sam prije par dana imala simptome prehlade, kašalj, kihanje te sam pila Paracetamol, Ibuprofen za bolove u menstruaciji koja još traje i Tylol Hot.
Mazala sam se Bethagen kremom 2 dana, nije se povuklo, zatim Niveinom kremom i kremom od kamilice.
Danas je treći dan, osip se ne povlači, ali i ne širi, samo me s vremena na vrijeme svrbi i noću pri spavanju imam osjećaj da mi smeta i majica na meni, tuši me, vruće mi i samim tim javlja se svrab.
Da li mi možete okvirno reći od čega bi moglo biti?

Hvala unaprijed

20.11.2019

Odgovara

mr.sc. Klaudija Šebetić dr.med.spec.dermatovenerolog

Poštovanje,

svakako bih Vam preporučila pregled kod dermatologa jer se možda kod vas radi o posebnoj grupi urtikarije koja se naziva fizikalna urtikarija i možda je potaknuta toplinom.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika