Cudan osjecaj posljednjih dana

Punoljetna sam i seksualno sam aktivna od 3 mjeseca ove godine, svaki odnos je bio zasticen(kondom). Imam redovite menstruacije, medutim zadnja oko 3 mjeseca u unitrasnjosti vagine osjetim napuhnuce s gornje strane iznad grlica maternice, kada pritisnem osjetim blagu bol cudan osjecaj u donjem dijelu trbuha, takoder mi je donji dio trbuha “napuhan” vise nego obicno i podrucje oko pupka je tvrdo. Spolni odnosi su u zadniih mjesec, mjesec ipo popraceni blagim bolovima. Takoder se javlja blago krvarenje od par kapi izmedu menstruacija. Cijenila bih vase misljenje da li je moguca trudnoca i ako nije sta bi moglo biti u pitanju posto se javlja taj neki cudan osjecaj u predjelu trbuha.S postovanjem.

23.12.2016

Odgovara

prim.dr.sc. Vesna Stepanić dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije

Poštovana gđica Anidaa,

Prvi “simptom” trudnoće je izostanak menstruacije. Tako, ako su u Vas menstruacije redovite, dakle menstruacija nastupi u očekivano vrijeme, uobičajenog je intenziteta i obilnosti (kako bi se moglo iščitati iz Vašeg pitanja), trudni niste. Krvarenje koje se javlja u trudnoći, od čega se neka vaginalna krvarenja mogu javiti u vrijeme očekivane menstruacije, dakako, nisu menstruacije. Najjednostavnije ćete otkloniti sumnju u mogućnost trudnoće ako učinite tzv. kućni test na trudnoću (kupuje se u ljekarni). Rezultat testa nije 100% siguran, pa je sljedeći korak pregled kod ginekologa, ako ipak sumnjate u mogućnost trudnoće, odnosno u točan nalaz testa.

No, daljnje smetnje koje nabrajate mogle bi govoriti u prilog nekoj genitalnoj ili genitourinarnoj upali, pa bi se radi daljnjih pretraga i liječenja opet trebali javiti nadležnom ginekologu.

Preporučam da se nadležnom ginekologu javite ovih dana (sutra, prekosutra), odnosno da pregled ne odgađate do, npr. iza Nove godine. Neliječena genitalna infekcija, osim što može ozbiljno narušiti žensko zdravlje, može utjecati i na opće loše osjećanje, pa time i na loše raspoloženje. A to, naročito sada, nikako ne želimo, zar ne.

Svako dobro,

dr.sc. Vesna Stepanić

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika