Da li osim e.Coli postoji još neki problem?

Nakon odrađenih kontrolnih briseva Ešerihija je i dalje prisutna u cervikalnom i vaginalnom brisu, u velikom broju i data terapija Panklav 2×1000 mg ,10 dana.
Opet za par dana se rade kontrolni brisevi.
Međutim,i nakon te terapije,probadanje i bol koju bih opisala kao da me siječe u predjelu jajnika prema sredini zdjelice i u predjelu simfizi, je stalno prisutno i onemogućava sjedenje i kretanje. A jaka tupa bol u predjelu simfize i bol simfize na dodir(tačno iznad klitorisa) je strašna,prilikom spavanja ne mogu sastaviti noge te moram ubaciti jastuk između koljena. Isla sam i gastroenterologu, koji je uradio rekto-endoskopiju,rekao da nije problem iz te oblasti i preporučio magnet LS kičme(očitanje nalaza još čekam).Međutim,ono što me zabrinjava je ta bol simfize (nisam rađala,ne bavim se sportom ,ali dosta sjedim,čak i spavam u polusjedećem položaju zbog hernije na dijafragmi i gastritisa).Ne znam da li sve te tegobe može izazvati Ešerihija ili je ipak tu neki dodatni uzročnik?

23.5.2022

Odgovara

---

Poštovana,

teško da takvu bol može izazvati bakterija E.coli. Dobro je da ste eliminirali gastroenterološke probleme. To je očito koštana ili koštano mišićna bol.  Terbalo bi napraviti RTG simfize i/ili  magnetsku rezoncu. Ne znam koji su segment zahvatili kod MR-a LS kičme. Zanima me mišljenje ortopeda. Nakon njegovog mišljenja treblo bi konzultirati  i reumatologa. Svakako mi javite rezultate. Držite se!

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika