Dvoroga maternica – je li moguće da ginekolog griješi?

Poštovanje,

ginekolog mi je rekao da imam podijeljenu maternicu. Prije mjesec dana sam imala kiretažu jer nije bilo ploda. Prilikom pregleda jedan specijalist mi je rekao da imam pregradu na maternici i da bih je trebala ukloniti histeroskopijom. Na kontroli kod svog ginekologa sam trazila uputnicu, ali rekao mi je da je to dvoroga maternica, a ne pregrada, ali da pokušamo sa histeroskopijom da budemo sigurni. Ako to nije pregrada kako mi je rekao specijalist, da li je moguće operirati dvorogu maternicu?

Želim prije pokušaja sljedeće trudnoće riješiti taj problem, ako je moguće, jer se bojim da je zbog tog doslo do prekida trudnoće. Je li moguće da ginekolog grijšsi i da je to zapravo samo pregrada koja se može jednostavno otkloniti? Imam dva ginekologa i dva različita mišljenja. Dok čekam pregled, želim čuti jos neko mišljenje. Lijep pozdrav

31.7.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

savjetovala bih Vam da napravite magnetsku rezonancu male zdjelice . Ta metoda će otkriti pravu dijagnozu te riješiti dilemu,  a samim time i otvoriti perspektivu mogućeg kirurškog liječenja. Sa nalazima magnetske rezonance treba se javiti na pregled u nadležnu bolničku ustanovu koja ima odjel ginekološke kirurgije odnosno histeoskopije i laparoskopije.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika