Jesam li izvanmaterično trudna?

Draga doktorice, pozdrav, nadam se da ste dobro!
Ovako, imam ogroman problem. Od svog prvog spolnog odnosa koji se desio 2.travnja imam psihotičan strah da sam trudna, te stalno mislim da jesam. Betu HCG sam vadila 5 puta od toga, zadnje 2. lipnja, dakle 2 mjeseca nakon tog odnosa i bila je 0 svaki puta.
Zadnji puta sam na ultrazvuku bila 20.6. , doktor kaže kako nema trudnoće.
No, problem je u tome što je meni narastao trbuh, dojke su mi veće, imam slab apetit. Bojim se da nisam vanmaternično trudna, a betu su pogriješili ili tako nešto, ili da imam kriptičnu (nevidljivu) trudnoću? Što mislite, koliko je moguće da sam izvanmaternično trudna od drugog travnja? Ili da se radi o toj kriptičnoj trudnoći u kojoj, kako kažu, žene ne znaju da su trudne do porođaja? Jako sam zabrinuta zbog tog trbuha i tih simptoma koje sam vam gore navela. Oprostite što zvučim glupo, strah me. Hvala na odgovoru, svako dobro.

10.8.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

da ste imali ovulaciju 02.travnja, sada bi to bila trudnoća od 18 tjedana. BHCg bi bio oko 200.000. Kod  ekstrauterine trudnoće testovi bi bili pozitivni. Takve trudnoće su vrlo opasne i uglavnom u samom početku završavaju operacijom. 20.06. liječnik je ustvrdio da nema trudnoće, testovi na trudnoću su negativni i to je cijela istina. Nemojte strahovati, jer činjenice su činjenice. Je li moguće da ste malo dobili na kilaži, nevezano uz trudnoću? Lijep pozdrav

 

 

 

 

 

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika