Jajnici

Pozdrav,
Imam problem sa žiganjem jajnika.
Naime bol me ne ometa u svakodnevnom životu ali tu je kao da me na tren tokom dana podsjeti da je tu. Kod ginekologa mogu na pregled tek poslije 24. Kada dodje sa godišnjeg. U strahu sam čitala internet koji kod simptoma boli jajnika izbacuje rak jajnika i tumore i odmah sam u panici i strahu od toga. Ne znam koliko je čest u dobi od 24 godine ali me to sad plaši do pregleda užasno da o tome skroz mislim kako će mi pronaći to na pregledu.
Nemam neke dodatne simptome osim boli ledja ali svaki dan radim od kuće 8 sati i sjedim za računalom jer je takav posao. Imam normalan apetit, probavu i mokrenje. Samo me brine eto to žiganje jajnika koje nije prošlo ni sa menstruacijom pa me strah najgoreg.lp

24.8.2020

Odgovara

prim.dr.sc. Vesna Stepanić dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije

Poštovana,
zahvaljujem na pitanju. Ne znam što bi točno izraz “žiganje” značio, no pretpostavljam kako bi ste se drugačije izrazili da je u pitanju bolnost. Mislim da je u redu pričekati datum pregleda koji ste dogovorili i da rak nije prvo na što biste trebali pomisliti. Uostalom, u Ginekološkoj kolumni na ovoj stranici sigurno niste pročitali informacije koje Vas plaše. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Čuvajte se i lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika