Je li krvarenje nakon spolnog odnosa menstruacija?

Pozdrav, imam 22 g i neredovne menstruacije otkad sam dobila prvu menstruaciju sa 12 g- nikakvu terapiju ne koristim, navodni PCOS koji nikad nije dijagnosticiran.
Pitanje je vezano za nezasticeni spolni odnos, nakon kojeg krvarim a nikad prije nisam, ne znam dali je menstruacija nastupila ili nekakvo krvarenje… zanima me dali trebam i smijem popiti tabletu za dan poslje ili ne, jer nisam sigurna kakvo je krvarenje. Posljednja menstruacija je bila 23.9.

20.11.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

vrijeme je istražiti uzrok vaših neredovitih ciklusa. Prošlo je 10 godina i potrebno je napraviti određenu dijagnostiku. Obzirom na datum zadnjeg kvarenja, moguće je da je u pitanju menstruacija. U obzir dolazi mehanička povreda tkiva uslijed odnosa. Bitna je obilnost krvarenja, i boja krvi. Ako krvarenje ne prestaje svakako se treba javiti nadležnom ginekologu na pregled. Predlažem da riješite dilemu ” navodnog PCOS-a” i obavite adekvatnu endokrinološku bradu na koju Vas treba uputiti ginekolog. Poslije obavljenih pretraga pokazati će se uzrok neredovitih ciklusa, te se može ordinirati adekvatna terapija. Pokrenite se.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika