Konstantni žuti iscjedak

Poštovanje,

imam problem s konstantnim vaginalnim žutim iscjetkom. Inače sam zdrava, imam 25 godina i nedavno sam radila briseve na mikoplazmu, ureaplazmu, aerobe, anaerobe i klamidiju i sve je negativno.

Iscjedak je žut i kremast i ima lagano neugodan miris, nekako kiseli, ali nije riblji ili sirasti. Taj iscjedak imam otkad znam za sebe i moj ginekolog mi je jednom prilikom rekao da imam nekakav oblik vagine koji inače rezultira pojačanim iscjetkom, ali nije mi jasno je li normalno da je on žut.

Također pijem probiotike za žensko zdravlje svakodnevno, ali to nije mnogo promijenilo.

Možete li mi Vi reći što Vi mislite o tome i može li se što napraviti, jer stalno me prati taj neugodan osjećaj vlažnosti, moram nositi dnevne uloške i mijenjati ih 2-3 puta dnevno (nedavno sam prešla na višekratne uloške od čistog pamuka, ali niti to nije pomoglo).

Lijep pozdrav,

p.s. Oprostite što šaljem pitanje dvaput, samo sam htjela uključiti svoje godine, koje sam u prošlom pitanju zaboravila.

14.8.2020

Odgovara

prim.dr.sc. Vesna Stepanić dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije

Poštovana,
zahvaljujem na pitanju. Svakako bilo kakav vaginalni iscjedak, koji je drugačiji od uobičajenoga, zahtijeva ginekološki pregled, odgovarajuću dijagnostičku obradu i liječenje. Ne bih znala zašto je rješenje Vašeg problema toliko komplicirano, prema mojem iskustvu to tako ne bi trebalo biti. Možda nije odgovarajuća dijagnostika napravljena, možda nije bilo provedeno odgovarajuće liječenje (odgovarajućim lijekom, u odgovarajućoj dozi i odgovarajućeg trajanja; možda se partner nije uopće ili adekvatno liječio itd.). Ovako virtualno još Vas jedino mogu uputiti na neke tekstove u Ginekološkoj kolumni u kojima je razmatrana tematika koja bi Vam sada mogla biti posebno interesantna. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Čuvajte se i lijepi pozdrav.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika