Menstruacija mi je inače redovita i oskudna, no sada to nije slučaj. Ima li to ikakve veze s trudnoćom?

Postovana doktorice,srdacan pozdrav!
Opisat cu vam svoj problem koji vucem evo uskoro ce 5 mjeseci,unaprijed se ispricavajuci na poduzoj poruci ali smatram da ste jedini strucni koji mi mozete pomoci i dati pravi savjet i misljenje.
Situacija je sljedeca,
Menstruaciju sam imala 5.ožujka zatim sam 2.travnja imala prvi spolni odnos bez zaštite,penetracija samo jednom jer je mene jako boljelo zbog puknuca himena i tu smo stali jer nikako nisam mogla. Tu noć sam krvarila samo malo svjeze krvi kad sam se obrisala na papiru i to je bilo sve. Dan nakon toga 3.travnja dobila sam mjesecnicu koja je trajala normalno kao i inace 5 dana,no problemi nastaju nakon toga,dobijam krvarenje opet 27.travnja ali jedva 3 dana i bas oskudno dva uloska krvi recimo. Zatim sam se jako uplasila moguce trudnoce i danonocno razmisljala o tome,prekinuo mi se apetit,no pocela sam se jako napuhavati u trbuhu,dojke su mi postale vece i kad ih stisnem imam proziran iscjedak,jako sam se uplasila te sam prvi put 2.svibnja izvadila beta hcg koji je bio 0,zatim sam 9.svibnja otisla na pregled ustanovljena mi je sluznica maternice od 4mm te je doktor rekao da nema trudnoce,ja se i dalje nikako nisam mogla i ne mogu se ni dan danas smiriti te sam kao luda odlazila na ultrazvuke kod raznih ginekologa u ovih skoro 5 mjeseci obisla sam njih 6,nitko ne vidi trudnocu,betu hcg sam zadnje vadila 2.lipnja i dalje je bila 0,
Problem je u tome sto je meni donji dio trbuha i dalje jako napuhan i izrazen a apetit jako slab,dojke su mi vece i bradavice tamnije,te kada ih stisnem imam proziran vodenast iscjedak iz istih. Mjesecnice dobivam na 27 dana no jako jako oskudne sto prije nije nikako bio slucaj vec se pocelo desavati nakon tog odnosa,traju svega dan ili dva i to sa jako malo krvi. Jako sam uplasena i bojim se da nemam ektopicnu trudnocu negdje u abdomenu,jajniku ili jajovodu zbog svih promjena koje sam vam gore navela,jako sam uznemirena i uplasena evo vec 5 mjeseci,cak sam zavrsila i na antidepresivima zbog ove cjele situacije. Lijepo bi vas zamolila za strucno misljenje dali bi ovo sve sto sam navela moglo imati veze sa nekom vrstom trudnoce gdje god ona bila? Ili od cega mogu biti sve ove promjene? Hvala puno!

28.8.2023

Odgovara

Lovorka Vidović Gajger, dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

trudni niste!! Niti u maternici niti izvan maternice. Svaka ektopična (ekstrauterina) trudnoća može biti smještena na posebnim mjestima unutar maternice ili izvan nje: jajovodi, jajnici, abdomen. No svaka gore opisana trudnoća ima povišene vrijednosti hormona trudnoće (BHCG) iznad 5 i.j. Vaši nalazi BHCG-a su negativni. Napuhavanja u trbuhu mogu biti i posljedica crijevnih problema, potreban je pregled gastroenterologa, Ukoliko imate iscjedak iz dojki, trebate napraviti eksprimat dojki citološki i napraviti UZV dojki u prvoj fazi ciklusa. Glavu gore i ta situacija sigurno nije povod za antidepresive. Na koncu kada dođe vrijema trudnoća će biti naradosniji događaj u životu. A do tada ako ne želite trudnoću koristite prezervative ili neku drugu kontracepciju i uzivajte u životu !!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika