Menstruacija mi kasni već 6 dana, mokraća mi je tamno narančaste boje i jakog mirisa, a uz sve imam i iscjedak. Molim vas pomoć!

Poštovani,
prije 2 dana sam pisala kako mi menstruacija kasni 4 dana, sada već 6. Uradila sam tri testa i svi su negativni. Spriječena sam do srijede odlasku k ginekologu. Jako se plašim, i zanimaju me uzroci tamne mokraće (tamno narančasta) i jakog mirisa. Sigurna sam da sam imala sad u ovih par dana neku gljivicu/infekciju pošto sam primjetila na gaćicama, unutar i izvan rodnice (bijele točkice), u mokraći (također kao bijele male grudice). Iscjedak je bio bijele guste boje – kvasast, pa ljepljiv, zatim bijelo-žute boje – kvasast. Ponekad neugodnog mirisa. Stresa nije nedostajalo i manje jedem pa postoji mogućnost gubitka kilaže (1-3kg). Od mučnina nemam ništa, ali boli me donji dio kralježnice (imam skolizu i ne mogu procijeniti je li to to s obzirom na to da me i inače boli ili neki drugi uzrok). Osim toga boli me donji dio trbuha, i stalno se nešto događa (poput kruljenja). Osim toga, zadnjih par dana me boli glava i imala sam 2,3x vrtoglavicu (pripisala sam to stalnom gledanju u laptop zbog studentskih obaveza). Jedino još što mi pada na um je da sam se kupala u moru, pa postoji mogućnost i da sam neku infekciju/bakteriju/gljivicu odatle pokupila. Znam da ne možete procijeniti ovako, ali vjerujem da ste imali slične slučajeve pa bi možda mogli nagoditi o čemu se radi jer ću do srijede izludjeti od straha i nervoze. Unaprijed se zahvaljujem, lp.

23.6.2022

Odgovara

dr.med. Lovorka Vidović Gajger dr. med. spec. ginekologije i opstetricije, subspec. fetalne medicine i opstetricije

Poštovana,

svakako je potreban pregled liječnika. Po opisu iscjetka vjerojatno je u pitanju kolpitis (upala rodnice) o kome sam Vam napisala prethodni odgovor. Nakon pregleda Vaš ginekolog će prepisati adekvatnu terapiju. Boja mokraće ovisi o tome koliko pijete tekućine, što jedete, jeste li imate upalu rodnice ili mjehura, ali je i pokazatelj drugih bolesti i stanja, no to će procijeniti Vaš liječnik nakon pregleda, ultrazvuka i analize mokraće.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika