Miomatozno povecana maternica

Poštovani,godinu dana se borim s tegobama u vidu bolova,napirenosti donjeg i gornjeg abdomena,uz ponekad ostru,probadajucu bol s desne strane u donjem abdomenu.Vise puta pregledavana od strane ginekoga gdje se ne nalazi nista osim par manjih mioma sto po ginekolozima nije moglo uzrokovati tegobe.Mr zdjelice-UTERUS U POLOZAJU ANTEVERZIJE,CVORNATE KONTURE.DESNOVENTRALNO NA PROKSIMALNOJ KONTURI UTERUSA VIDI SE SUBSEROZNI MIOM PROMJERA 41,3×24,6×29,3MM.LIJEVO VENTRALNO NA PROKSIMALNOJ KONTURI UTERUSA VIDI SE SUBSEROZNI MIOM PROMJERA 13,6×8,7×10,9MM.INTRAMURALNO 4 MANJA MIOMA,NAJKRUPNIJI PROMJERA 15×10MM.
CT UROTRAKT S I.V.KONTRASTOM-GORNJA KONTURA M.MJEHURA POTISNUTA OD STRANE MIOMATOZNO UVECANOG UTERUSA.MIOMATOZNA PROMJENA MJERI U PROMJERU 7,5CM!
BRINE ME,DA LI MI PO OVOME SADA POSTOJI IKAKVA DRUGA SOLUCIJA OSIM UKLANJANJA MATERNICE?
L.P.

26.2.2021

Odgovara

prim.dr.sc. Vesna Stepanić dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije

Zahvaljujem Vam na pitanju. Čini se kako ste nalaz netočno prepisali, pa se ne može komentirati, bez da ga se vidi u orignalu. No, MR-zdjelice zapravo nije rutinska pretraga kod miomatozne maternice, tako da se treba znati uputna dijagnoza, odnosno kakve su sumnje bile u pitanju. Zatim je potrebno znati Vašu dob, te kakve ginekološke smetnje imate, kao i ostale važne anamnestičke podatke. Kada se nalazi kompletiraju, u dogovoru s Vama se predloži optimalno postupanje, koje može biti i operacija. Za drugo mišljenje u vezi Vaše konkretne situacije, trebali bi obaviti pregled kod drugog ginekologa i tom prilikom sa sobom donijeti relevatnu medicinsku dokumentaciju u originalu. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Čuvajte se i svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika