Molila bih vas preporuku za ginekologa koji se bavi endometriozom!

Bila bih Vam jako zahvalna ako bi mi mogli dati informaciju ili preporuku za ginekologa koji je stručan baš po pitanju endometrioze, gdje god. Imam 7 mjeseci probadajuće bolove i bolove kao da me siječe žiletom po cijeloj zdjelici ,u predjelu jajnika ka sredini zdjelice ,od pregiba prepona također prema sredini zdjelice i iznad simfize,nekada se ta bol prožima iz zdjelice prema vagini i rektumu. Uglavnom pri pokretu,sjedenju,pritisku rukom na donji stomak(posebno kada se predvečer javi neka nadutost u zdjelici),pa čak i vršenju nužde su ti bolovi izraženiji.Obzirom da mi je ginekolog uočio 2 adenomioma, strahujem da imam endometriozu koju urađeni ultrazvuk i magnet karlice nisu vidjeli. Obišla sam puno doktora u Bosni i nikakvo rješenje nisu našli.
Iz Bosne sam,pa ne poznajem nikoga tko bi mi preporučio ginekologa,stručnog za endometriozu,zato pokušavam na ovaj način naći neko potencijalno rješenje,jer je stanje neizdrživo.

13.6.2022

Odgovara

---

Poštovana,

 

u Hrvatskoj endometrioza se operira u svakoj bolnici koja ima ginekološku kirurgiju. Obično se operira laparoskopski. Duboka endometrioza se operira u večim kliničkim bolnicama, to su opsežene i dugotrajne operacije gdje osim ginekologa sudjeluje specijalist za abdominalnu kirurgiju. U Zagrebu  postoji krovna ginekološka ustanova -Klinika za ženske bolesti i porode ( Petrova ulica). Od 2020 godine u toj bolnici postoji ekspertna Ambulanta za endometriozu. Pacijentice  se mogu naručiti putem maila predbiljezbe.cef.gin@kbc-zagreb.hr, a informacije u vezi narudžbi se mogu  dobiti i na tel. 4604 723 i 4604 791 .

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika