Nakon biopsije, kada ću se oporaviti?

Pozdrav,
Rodila sam 13.3. carskim rezom, nakon 14h induciranog poroda vaginalno.
Na prvom gin pregledu, napravljen je papa test čiji nalaz nakon određenog vremena dolazi kao cin2. Upućujem se na kolposkopiju i biopsiju.
21.5. Nakon kolposkopije dr utvrdi da je vrlo malo promjena na cerviksu, ali se odluči raditi biopsiju. Nakon klasične kolposkopije koja je prošla gotovo nezamijećeno, kad je dr radila eskohleaciju cerviksa počelo je krvarenje. Naime, dr je rekla da je sve još uvijek jako prokrvljeno. Zatim smo krenuli na biopsiju. To je onaj dio kojeg zapravo želim zaboraviti što prije. Jako sam krvarila, doktoricu je stresla struja, dobila sam lokalno lydocain ali sam osjetila šivanje. Ako se ne varam, uzorak je uzet letz metodom budući da je dr koristila omčicu na struju. Dogodile su se i neke greške i propusti, koji su uz krvarenje postupak od max 20min produžilo na 55min. Uglavnom, a obzirom na sve opisano zanima me sljedeće. Danas je 8. dan od zahvata, još uvijek imam iscjedak svjetlo žute boje. Krvarenje je trajalo cca 5 dana međutim danas nakon stolice opet vidim tragove krvi na ulošku. Zanima me trebam li se brinuti. Kontrola je tek 15.6. Posebne upute nisam dobila, mirovanje par dana i to je to. Ne pušim, ne pijem, dojim. 28g, prva trudnoća. Molim vas za pomoć jer sam postupcima tijekom i nakon zahvata vrlo traumatizirana. Hvala

1.6.2021

Odgovara

prim.dr.sc. Vesna Stepanić dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije

Zahvaljujem Vam na pitanju. Opisana situacija nije jasna. Naime, mora postojati jasna indikacija da se PAPA-test radi u vrijeme u koje se u Vas radio (2 mjeseca iza poroda), a o toj opet indikaciji ovisi i kakvo je daljnje postupanje preporučljivo. Iz napisanoga ne uočavam indikaciju, pa ne mogu komentirati daljnji tijek događaja. Sve što bi se dalje napisalo, bez da se znaju činjenice,  moglo bi unijeti sumnju ili u istinitost Vašeg upisa, ili u postupanje od strane ginekologa. Čuvajte se i svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika