Povišen mi je Ft3, što to znači?

Pozdrav, imam 23 godine.
Vadila sam krv za analizu štitnjače prvi put, ne pijem nikakve tablete i imam relativno uredane cikluse, rezultati su sljedeći:
Tsh 1.13 ref vr 0.35-4.9
Ft3 5.0 ref vr 2.90-4.90
Ft4 11.91 ref vr 9.0-19.0
Anti tpo 0.33 <=5.61

Da li je ovo uredan nalaz? Zašto je Ft3 povišen, što on označava? Koje pretrage bi još trebala napravit? Lp

25.5.2021

Odgovara

prim.dr.sc. Vesna Stepanić dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije

Zahvaljujem Vam na pitanju. Bez da se zna eventualna ginekološka dijagnoza, ili indikacija za ove pretrage, reklo bi se da problem nije ginekološki. Čuvajte se i svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika