Pozitivan test na trudnoću i smeđi iscjedak

Zdravo! Imam jedno pitanje.
Potrudit ću se da vam objasnim lepo.
Prošlog meseca imala sam menstruaciju 16.03 koja mi dolazi tačno 28. ili 29. dana svakog meseca, jeste da mi je bilo čudno taj braon iscedak koji je trajao 2 dana, a onda onih 4 dana je krenuo kao i normalno.
Od kad imam menstruaciju nisam imala nikad braon iscedak, inače prva mi je bila kad sam imala 14 god, a sad imam 26 god. Udata sam i želimo bebu već 2 godine, a ovog meseca imala sam razne simtome, nizak pritisak, vrtoglavicu, mučninu, nesanicu, probadanje u levom janiku koji nije jak i trajao je 2 sekunde u danu, bas nisam osecala često ovog meseca. Trebala sam dobiti 14,15 međutim uradila sam 12. test za trudnoću koji je bio pozitivan, dobila sam 18. bez bolova, a uvek kad bi dobila imala bi 3 dana bolova ovog puta uopšte ne osećam ništa i prema mojim ranijim menstruacijama ovo je mnogo malo svetlo crvena. Ne znam zbog čega je sve to, izvinite ako sam nešto pogrešno napisala.
Hvala unapred

30.4.2021

Odgovara

prim.dr.sc. Vesna Stepanić dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije

Zahvaljujem Vam na pitanju. Ako ste iza spolnog odnosa dobili menstruaciju, trudni niste. Ako pak niste sigurni radi li se o menstruaciji, a kućni test na trudnoću je jasno pozitivan, dogovorite pregled kod ginekologa, kako bi se definitivno utvrdilo stanje glede trudnoće. Napokon, ako se sada ipak definitivno isključi trudnoća, a 2 godine ne uspijevate zanijeti, opet dogovorite pregled i konzultacije kod ginekologa na temu neplodnosti. U međuvremenu pročitajte tekstove u Ginekološkoj kolumni o svim navedenim temama, sigurno ćete ondje naći još korisnih informacija. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Čuvajte se i svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika