Što može biti uzrok nenormalnom vaginalnom krvarenju?

Poštovani,
opet ja, prošli mjesec sam imala normalnu mjesečnicu nakon onog smeđeg iscjedka, ispalo je da je nastupio prije nje same. Nadalje, menstruaciju sam dobila 30.6 do 4.7.
5.7 sam imala nezaštićeni odnos pa ponovno 14.7, partner je pazio i nije ejakulirao u rodnicu nego van nje, čak je odnos završio prije ejakulacije.
Problem nastaje kada se 16.7. opet pojavljuje taj smeđi iscjedak koji danas postaje ružičasti. Ne obilan, ali ne ni prejak. Mjesečnicu trebam dobiti 29.7. Nema nikakvih poteškoća, osim osjećaja napuhanosti kao kada trebam dobiti te blagi grčevi, nezamjetni.
Inače sam kontracepciju pila 6 godina i u 4. mjesecu prestala. Pila sam je zbog neredovitih ciklusa. Sa noći 18.7. na 19.7. spolni odnos je bio sa zaštitom pa me zanima otkud takvo krvarenje. Imate li kakav odgovor na to? Da li mogu odbaciti trudnoću?

2.8.2021

Odgovara

prim.dr.sc. Vesna Stepanić dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspec. ginekološke onkologije

Zahvaljujem Vam na pitanju. Nenormalno vaginalno krvarenje vrlo je opširna tematika, a bez barem nekih anamnestičkih podataka o Vama ne može se ni približna dijagnoza dati. Preložila bih da pročitate serijal tekstova na tu temu u Ginekološkoj kolumni, kako biste stekli dojam što je važno znati u procjeni stanja. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Čuvajte se i svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika