Imam bol u prsima i kašljem, što mi je?

Naime počeo sam danas osjećati nekakvu bol u prsima koja nije pretjerano jaka, ali je iritantna pomalo. Nemam problema s disanjem, dišem skroz u redu. Također me hvata blagi kašalj i začepljen nos.
Visok sam 185 cm, težak 95 kilograma, star sam 21 godinu i nisam dosada imao takvih problema. Od poroka nerijetko zapalim cigaretu, alkohol i ne pijem baš toliko, a narkotike nisam nikada konzumirao. Popijem oko 2-3 kave dnevno.

30.11.2021

Odgovara

prim. Sonja Frančula Zaninović dr. med., univ. mag. admin. sanit., spec. internist, subspec. kardiologije

Poštovani,

Bol u grudima je vjerojatno povezana s respiratornim infektom. U tijeku  je sezona različitih respiratornih infekcija, ali je i dalje je prisutna pandemija COVID-19 bolesti. Savjetujem da se javite svom obiteljskom liječniku koji će Vas, ako bude potrebno, uputiti  na PCR test brisa nazofarinksa na SARS CoV-2 , a ovisno o razvoju simptoma odrediti potrebnu medicinsku obradu (laboratorijske pretrage krvi, rtg srca i pluća). Mirujte, mjerite si tjelesnu temperaturu, konzumirajte tople napitke, inhalirajte se, prestanite pušiti, unosite vitamin C /hranom ili vitaminskim dodacima/.

Lijepi pozdrav

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika