Bolovi u lijevom stopalu – molim savjet i preporuku

Poštovani.. Prije 40 dana dobio sam injekcije za križa 3 kom u sastava naklofen/dexametazon/apaurin.. koje su mi jako naškodila. Od tada ne spavam noću od bolova, tj trnjenja i žarenja u ristu lijevog stopala. Prvih 15 dana imao sam strašne napade boli i u lijevom gluteusu koji su sada smanjeni dosta, no žarenje i probadanje u l. stopalu ne prestaje.. Pijem Neurobion tbl. 3 x /dan.. Bio sam na akupunkturi 4 x, na struji 5x, na radio frekvenciji 5 x,no uz min. efekte.. Ledio sam 2 x /dan, što mi je momentalno olakšavalo no na dulje nije imalo efekta.. Prije spavanja popijem Nurofen 400 mg, Persen 2 tbl, i uklapam 30 kapi Valeral, kako bih od spavao makar 2 sata prije no što me žarenje i bol u Kristu l. stopala probudi.. Molim vas za savjet i preporuku, u strahu sam da ne ostanem u ovakvom stanju zauvijek.

21.7.2023

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovani hvala Vam na pitanju. Prema opisu Vaših tegoba stekla sam dojam da se može raditi o neuralgiji. Neuralgija je probadajuća intenzivna bol koja se javlja zbog nadraženosti ili oštećenja živca. Živci se nalaze u čitavom tijelu a njihovo oštećenje može biti posljedica različitih uzroka poput: traume, pritiska, bolesti poput dijabetesa, infekcija, i brojnih drugih poremećaja. Obzirom da se uzroci razlikuju liječenje bolova kod neuralgije primarno ovisi o uzroku. Općenito, neuralgija nije sama po sebi bolest, već simptom ozljede ili određenog poremećaja. Gotovo svi će u jednom trenutku doživjeti blagu neuralgiju, ali ti su napadi obično prolazni i prolaze sami od sebe u roku od nekoliko dana. Neke su vrste neuralgije dugotrajnije, iscrpljujuće i toliko mučne da je kvaliteta života zahvaćene osobe ozbiljno smanjena.
Kako bi se ustanovio uzrok tegoba savjetovala bih da se obratite svom liječniku obiteljske medicine kako bi Vas isti mogao uputiti na dajnju dijagnstičku obradu.
Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Želim Vam svako dobro.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika