Imam kvržicu na glavi, moram li liječniku?

Imam 21 godinu i na donjem dijelu glave kao neku kvrzicu. Odnosno kao neku izbocinu koja ima samo kraj. Nije tipicna kvrzica (okrugla) nego kao da mi je lijevi donji kraj podijeljen na dva dijela, od vrata do tog dijela deblje i onda naglo prelazi na tanje. Ne znam kako bih vam opisala, kao izbocina neka dok na desnoj strani mi je sve ravno. Tvrda je i nije bolna na dodir. Nepomicna. Imam ceste glavobolje, nekada malo jace da mi je potrebna tableta za bolove, nekada slabije pa nakon nekog vremena popusti. Nikakve vrtoglavice. Kvrzicu imam jako dugo vremena i nikada nisam previse obracala paznju na to, ali kao da mi se nekako prosirilo u zadnje vrijeme.

Prije nekoliko godina sam imala upalu limfnih cvorova gdje mi je kvrzica iskocila na vratu, s antibioticima se povukla s povrsine ali ju i dalje osjetim na dodir ispod koze. Ona je pomicna, ali takoder nije bolna na dodir.
Zanima me dal je moguce da je to povezano, da su to samo limfni cvirovi i dal bi trebala posjetit lijecnika.

 

2.5.2022

Odgovara

prof. dr. sc. Nataša Klepac dr. med., specijalist neurologije, subspecijalist neurodegenerativnih bolesti

Poštovana

Hvala Vam pitanju. Limfne čvorove u području glave nalazimo u skupinama na zatiljku, iza uha, ispred uha, u području parotidne žlijezde slinovnice, u području  donje čeljusti i ispod brade.  Povećanim  limfnim čvorovima se smatraju oni  koji imaju promjer veći od jednog centimetra. Razlozi povećanja limfnih čvorova su  brojni ali  najčešće se povećani limfni čvorovi mogu vidjeti kod  infekcije.  Kako bi bili sigurni o čemu se radi svakako bih Vam savjetovala da se javite svom liječniku koji Vas može pregledati te odlučiti što treba dalje napraviti. Nadam se da sam Vam pomogla s odgovorom. Želim Vam svako dobro i čuvajte se.

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika