Osjećam nelagodu u glavi, slabost, zašto?

Dobar dan,
Imam 21 godinu. Prije 3 tjedna počela sam osjećati jaku slabost, kada bih se digla iz kreveta osjećala sam kao da ću pasti u nesvjest. Svaka radnja me umarala. Izgubila sam apetit. 2 dana nakon toga otišla sam na hitnu pomoć. Ondje su mi rekli da sam dehidrirala i da mi je malo pao kalij. Nakon infuzije bolje sam se osjećala ali i dalje se nisam osjećala dobro i nastavila sam ležati još 3 dana. Osjećaj je bio poput gripe ali bez povišene tjelesne temperature i uobičajenih simptoma gripe. Bolova nisam imala. Nakon tih 5 dana ležanja počela sam jesti češće i bolje jesti ali pojavile su se vrtoglavice. Kao da me nešto vuče unazad i u lijevo. Vadila sam krv, hormone štitnjače i posjetila kardiologa. Nalazi su u redu. Svaki dan sam se osjećala malo bolje ali i dalje bi mi iz čista mira znalo doći slabo, tada bih morala leći i piti slane vode da mi bude bolje. Tlak mi je uredan. Sada je već prošlo 3 tjedna. Jučer sam posjetila otorinolaringologa koji mi je preporučio mirovanje i da nastavim piti vitamin B koji pijem svakodnevno od početka mog lošeg stanja. Rekao je da to nije klasična vrtoglavica već nelagoda i nesigurnost ali da je sve u redu sa srednjim uhom. Ja se još uvijek od svega oporavljam, još ponekad osjetim slabost ali puno rjeđe. Ponekad iz čista mira problijedim i loše se osjećam neko vrijeme. Savjet otorinolaringologa je da ako osjetim progresiju tegoba posjetim neurologa. Ja se osjećam bolje i jače nego prošli tjedan, ali budući da imam nelagode u glavi i ponekad slabost sam uplašena i molila bih Vas za savjet. Također bih napomenula da sam bila pod jačim stresom nekoliko mjeseci.
Hvala Vam unaprijed!
Srdačan pozdrav!

11.11.2020

Odgovara

prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender klinička nutricionistkinja, viša znanstvena suradnica

Poštovana,
Moguće je da su vaše tegobe izazvane stresom, no ovo pitanje općenito nije namijenjeno nutricionistu.

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Iz iste kategorije

Nutricionizam

Pobliže o hrenu

Hren (Armoracia rusticana) je biljka iz porodice kupusnjača, porijeklom s područja istočne Europe i stoljećima se koristi i kao hrana, ali i kao lijek. Vjeruje se kako je hren postao popularan kao začin u Europi još u vrijeme kada nije bilo hladnjaka jer je mogao maskirati okus mesa koje se počelo kvariti. Korijen hrena se […]

Nutricionizam

Anti-candida dijeta

Nutricionizam

Crvena riža i riblje ulje za zdravlje srca i krvnih žila

Bolesti srca i krvnih žila vodeće su kronične bolesti današnjice, a povišeni krvni tlak, zajedno s visokim razinama kolesterola u krvi glavni su čimbenici rizika za razvoj ovih bolesti. Iako promjene prehrambenih navika predstavljaju temelj liječenja hiperlipidemije, primjena različitih dodataka prehrani u tu svrhu sve je češća. Među najviše istraživanim dodacima prehrani za smanjenje razine […]

Nutricionizam

Borba protiv stresa: kako rodiola i ashwagandha mogu pomoći

Određene biljke posjeduju adaptogena svojstva odnosno imaju sposobnost pojačati učinkovitost odgovora organizma na tjelesne, kemijske ili biološke stresore. Rhodiola rosea i ashwagandha (Withania somnifera ili indijski ginseng) su poznati biljni adaptogeni koji potiču otpornost organizma na stres suprotstavljajući se simptomima povezanim sa stresom poput tjeskobe, nervoze, iritabilnosti, nesanice i depresije. Španjolski znanstvenici analizirali su do […]

Nutricionizam

Žučna dijeta i antikoagulansi

Nutricionizam

Dobrim bakterijama protiv alergijskog rinitisa

Svake godine dolaskom toplijeg vremena aktualnom temom postaju alergijske bolesti gornjeg dišnog sustava, među kojima se najčešće ističe alergijski rinitis. Što je alergijski rinitis? Alergijski rinitis je upalna bolest nosne sluznice koja nastaje zbog pretjerane osjetljivosti na neke tvari iz okoliša s kojima u dodir dolazimo putem dišnog sustava, zrakom, odnosno, udisanjem. Prepoznajemo ga po […]

Nutricionizam

Kako suhe šljive mogu pomoći ženama u menopauzi

Činjenica je da suho voće u svom sastavu ima visoki udio šećera i to glukoze i fruktoze. No, promatranje suhog voća isključivo kroz prizmu kalorija i udjela šećera pogrešno je, što dokazuju i brojna istraživanja. Novo istraživanje znanstvenika iz SAD-a pokazalo je da suhe šljive imaju značajno protuupalno djelovanje u organizmu zbog kojeg im valja […]

Nutricionizam

Kako pretjerane količine folne kiseline u trudnoći negativno utječu na plod?

Spoznaja da se uzimanjem folne kiseline u trudnoći može smanjiti postotak oštećenja živčanog sustava novorođenčeta za 50 do 80% smatra se jednim od najvažnijih otkrića medicine 20. stoljeća. Naime, niska razina folata u serumu buduće majke može biti značajan čimbenik rizika za pojavu oštećenja živčane cijevi novorođenčeta. Stoga se preporučuje da sve žene u reproduktivnoj […]