Imam bolove kod rebra, a već duže vrijeme me prati velika slabost. Što da napravim?

Imam bolove kod donjih rebra, danas dosta neugodne, teško mi je bilo sto s rukama uradit, oprat tanjur itd. Uz to velika slabost. To se dogadja svakih par tjedana (ti bolovi) već od jeseni. Radila sam ultrazvuk abdomena, u redu je. Rečeno mi je da može biti od kralježnice ili hijatalne hernije koju imam, i refluks. Preboljela sam Covid prije godinu dana, prošlo ljeto bila dobro, onda su počele tegobe koje se povezuju s Long Covidom, velika slabost, ne mogu hodati vise od deset minuta vani i iscrpljenost kod najmanjeg napora.. zapravo se ti bolovi oko donjih rebra često pojavljuju ako mali vise hodam. Plućni pregled uredan, ultrazvuk srca također.

14.10.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovana!

Stanje s hijatalnom hernijom kontrolirajte kod specijalista gastroenterologa. Dobar dio želučanih tegoba možete umanjiti simptomatskom terapijom koju Vam može prepisati Vaš obiteljski liječnik.

Bolovi od kralježnice obično se manifestiraju bolovima u križima koji se šire preko pozadine u nogu, ponekad i do stopala. Mogu Vam pomoći analgetici i medicinska gimnastika po preporuci Vašeg liječnik aili fizijatra.

Obzirom da već dulje vrijeme imate poteškoće sa zdravljem koje se dovode u vezu s post-covid sindromom, obratite se u ambulantu koja se bavi savjetovanjem i rehabilitacijom nakon preboljele bolesti uzrokovane Covid19, pa o tome više inforamcija zatražite od svog obiteljskog liječnika.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika