Imam bolove u trbušnoj šupljini, što bi mogao biti razlog?

Prije nekih 10ak dana pocela mi se javljati povremena bol na podrucju gornjeg dijela trbuha (odmah ispod zavrsetka grudnog koša na sredini). Bol je ponekad “setajuca” nekad me boli prema lijevoj strani, nekad prema desnoj, a u vecini slucajeva na toj sredini. Stolica je smedje boje, te imam stolicu 1-2 puta na dan. Prilikom jela bilo kojih namirnica ne pojavljuje se bol. Kada se nalazim u uspravnom polozaju boli nema, pojavljuje se samo kad se nalazim u sklupcanom polozaju (npr kad lezim na boku i savijem noge). Prilikom lezanja s pruzenim nogama isto tako nema boli. Cesto podrigujem. Bol bih opisao kao kad imamo upalu misica, ali nekako s unutarnje strane (nemam grceve niti je probadajuca). Prilikom kretanja ponekad se javi bol na momenat ali ponavljanjem istog pokreta bol opet nestane. Kad popijem pivo i nadme mi sebstomak boli nema ni u sklupcanom polozaju, samo osjecam kao tezinu (kamen) u sredini gdje me inace boli. Slabo se krecem i radni dan provodim za racunalom. Pored toga imam bolove u ledjima, nekad ispod desne lopatice a nekad na sredini ledja odmah iz kicmu s obje strane. Imam 24g, visok sam 180cm i tezak 60kg, pušač sam. Što mi je činiti, ne znam je li zabrinjavajuce? Radi li se o gastritisu ili nekoj drugoj bolesti?

13.1.2022

Odgovara

---

 

Bolovi u tijelu kod promjene položaja tijela upućuju na koštano-mišićnu bol. U tom smislu više kretanja i umjerena fizička aktivnost dobar je temelj za podizanje fizičke kondicije tijela, jačanje mišića i time biste umanjili oštećenja i tegobe na mišišćno-koštanom sustavu koja će neminovno doći zbog prirode posla kojm se bavite.

Što se tiče ostalih tegoba, dijelom bi mogle biti povezane s probavom, pa više pažnje posvetite prehrani, napravite osnovne laboratorijske pretrage krvne slike i biokemiske analize kako biste imali bolji uvid u neke tjelesne funkcije.

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika