Imam jake bolove u želucu i temperaturu – molim Vas savjet!

Dobar dan. Unazad 3 mj imam bol u gornjem djelu zeluca. Svaki obrok koji pojedem koda sam pojel kamen. Pece me zgaravica i stalno osjecam koda cu povracat ali to se ne desava. Pece me u zelucu . Stalno me boli poslje jela. Imam i temperaturu stalno vec par mjeseci bez korone i neznaju od cega. Upalu imam al neznam gdje. Da li je to od zeluca mozda jer vise nemrem to trpit. Hvala na odgovoru.

28.11.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovani!

Potrebno je da napravite laboratorijsku pretragu kompletne krvne slike uz dodatne biokemijske parametre jetrene funkcije po preporuci obiteljskog liječnika.

Što se tiče želučanih tegoba, preporučila bih gastroskopiju, test na bakteriju Helicobacter pylori i ultrazvuk abdomena, kako bi se utvrdile moguće bolesti probavnog sustava. Povišena tjelesna temperatura ukazuje na neki sistemski poremećaj te treba istražiti njezin uzrok i izliječiti stanje.

Mnoge tegobe vezane uz probavni sustav mogu biti uzrokovane i povećanom nervnom napetošću, ali treba imati na umu da dugotrajni stres i nervoza mogu dovesti i do organskih promjena kod osoba koje su tome izložene.

Žgaravicu i slične tegobe možete umanjiti simptomatskom terapijom po savjetu svog obiteljskog liječnik, ali ukoliko se odlučite na dijagnostičku obradu, nemojte odmah počinjati s terapijom.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika