Imam kronični gastritis i gerb. Je li potrebna operacija?

Poštovani,
Imam kronični gastritis,gerb,te insuficijenciju cardie,utvrđeno da je kardija donjeg sfinktera otvorena.terapija emanera 2×40 mg ne pomaže,probano Controlocom 2×40 mg,regulanom,famosanom,gastalom,reflustatom.simptomi su užasni iza svakog obroka,loše je čak i od vode.stalan kiseli sadržaj u ustima ,teške svakodnevne glavobolje od sinusa,bolovi u prsima ,leđima,ramenima,bolovi u ušima.naručena sam tek na proljeće na pH metriju i manometriju.da li je operacija po nissenu rješenje.

21.12.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovani!

Osnovni principi antirefluksne kirurgije predstavljaju osiguravanje doživotnog sprječavanja pojave refluksnih simptoma, bez razvoja komplikacija ili pojave drugih simptoma uzrokovanih operacijom. Da bi se ispunili ovi principi neophodno je da se antirefluksna procedura u vidu fundoplikacije izvede na tehnički savršen način u visoko specijaliziranim centrima s velikim iskustvom.

Izvođenje kirurške intervencije pacijenti obično povezuju s postojanjem neugodnog postoperativnog oporavka, praćenog pojavom bola i drugim neželjenim efektima. Minimalno invazivna kirurgija se razvijala sa ciljem da se smanji ostanak u bolnici, minimalizira postoperativni bol, kao i fenomen velikih ožiljaka i dugotrajan oporavak.

U cilju postavljanja ispravne indikacije ukoliko biste Vi bili kandidata za neki od ovakvih minimalno invazivnih kirurških postupaka u svrhu uklanjanja simptoma uzrokovanih povratom želučanog sadržaja, potrebno je da se podvrgnete dodatnoj dijagnostičkog obradi po preporuci specijalista gastroenterologa a dobro bi bilo da potražite i savjet ORL specijalista, obzirom da spominjete i teškoće vezano uz sinuse.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika