Imam neki čudan osjećaj koji krene iz trbuha i ide prema vratu, kao da ću povratiti. Trebam li još neke pretrage odraditi?

Postovani, Vec mjesecima imam bolove u grudima prilikom mirovanja, a nekad i kretanja koji se zna prosiriti na ramena i vrat, povremeno osjecam tezinu u zelucu s blagom mucninom. Podrigivanje nije stalno, ali zna olaksati osjecaj mucnine. Imala sam prije pola godine pozitivan nalaz na helikobakteriju i popila sam trojnu terapiju, ali nisam provjerila jel eradicirana. Danas sam prilikom hodanja osjecala tupi bol. Poslije sam imala neki cudan osjecaj koji krene iz stomaka i ide prema vratu uz osjecaj da cu povratiti. Nalazi krvi su ok, radila sam spirometriju i ok je, UZV srca je pokazao dobrocudni sum i EKG takodjer u redu. Tsh nalaz je 6. Koje jos pretrage da napravim,ergometriju? Zanima me jesu li moje tegobe vezane za srce iako mi svi dosad kazu da nisu, da je mozda problem u zelucu. Postala sam i anksiozna, ovo sve uveliko utjece na moju dnevnu rutinu. Hvala unaprijed na odg
Zaboravila sam dodati i da povremeno imam otezano disanje.

14.10.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovana!

Obratite se svom obiteljskom liječniku koji će Vam pomoći preparatima za simptomatsku terapiju. Većina tegoba koje opisujete vrlo vjerojatno ima ishodište iz želuca i probavnog sustava. Također je potrebno konzultirati specijalista gastroenterologa koji će preporučiti potrebnu daljnju dijagnostičku obradu kako bi se utvrdilo evenutalno postojanje drugih poremećaja koji doprinose Vašem općem lošem stanju. Tjeskoba koja utječe na Vašu dnevnu rutinu mogla bi postati Vaš dugoročni problem te stoga počnite rješavati probleme korak po korak kako biste smanjili teret koji vas pritišće.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika