Imam povišenu temperaturu, upaljeni limfni čvor na vratu, uz slabost i umor. Liječnik kaže da je urinarna infekcija. Molim Vas savjet jer mi temperatura ne pada.

Poštovani,imam 18 godina i naglo sam u nedjelju dobila visoku temperaturu (39/40’C),upaljen i bolni limfni čvor na vratu uz slabost,bolove u mišićima i umor. Bila sam kod liječnika,rekao je da je urinarna infekcija ali ja nemam nikakve simptome urinarne infekcije. Dajte mi savjet,temperatura se teško skida i ništa se ne popravlja.

14.10.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovani!

Ukoliko je Vaš liječnik postavio dijagnozu urinarne infekcije, vjerojatno su postojali znakovi koji to potkrepljuju. Urinarna infekcija ne mora uzrokovati nikakve simptome, pogotovo ako se radi o upali bubrega, ali takvu upalu treba odmah i dovoljno dugo liječiti antibioticima, o čemu ništa ne pišete ili je liječenje izostalo. Stoga provjerite još jedanput sa svojim liječnikom kako biste razjasnili ovu situaciju.

Upaljeni čvor na vratu više ukazuje na infekciju u gornjem dijelu tijela, pa treba dobro pogledati usnu šupljinu, a možda i konzultirati stomatologa. Povišenu tjelesnu temperaturu treba spuštati antipireticima a u slučaju postojanja bolova, uzmite analgetik po savjetu liječnika ili ljekarnika. Ukoliko se temperatura ne snizi kroz tri dana, a simptomi umora i slabosti budu i dalje prisutni nakon tjedan dana, ponovo posjetite svog obiteljskog liječnika za dodatne savjete.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika