Imam upalu žučne vrećice, zanima me koliko je to opasno?

Imam 36 godina i trenutno imam jako nesnošljive bolove išao sam liječniku i našli su mi da je zučna kesa presavijena i da ima mulja i kamenca,da mi se želudac pomjera prema plućima i da imam hipoehogenu areu na pankreasu od 10mm. Zanima me koliko je to opasno?!

18.5.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovani!

Nemojte se zabrinjavati mislima koliko nešto može biti opasno jer ovdje navodite niz tegoba koje je moguće liječiti simptomatskom terapijom po preporuci Vašeg obiteljskog liječnika. Potrebno je ići korak po korak. Poremećaj protoka žuči i nakupljanje kamenca i mulja može izazvati jake bolove, tegobe sa želucem mogu umanjiti Vašu kvalitetu života, izazvati niz neugodnih simptoma, smetnje probave, smetnje disanja i drugo. U kojoj mjeri je uočena promjena na gušterači povezana s promjenama na žučnjaku iziskuje osobitu pažnju i dodatnu dijagnostičku obradu.

Obratite se svom obiteljskom liječniku koji će poduzeti potrebne mjere, prepisati Vam simptomatsku terapiju, dati savjete o odgovarajućoj prehrani i uputiti Vas na specijalistički pregled i konzultacije kod gastroenterologa.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika