Koji je uzrok boli želuca na pritisak?

Dobar dan!
Vec neko vrijeme me zeludac boli na pritisak. Na dane slabije a na dane jace. U trenutcima kad me jace boli, znam imati i mucninu nakon laganog pritiska na zeludac osim boli. Nisam obavljala nikakve pretrage, inace sam zdrava, 35g. Od cega bi moglo biti? Hvala!

14.10.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovana!

Ukoliko se radi o lokaliziranoj boli, moguće je da imate neke upalne promjene na želucu (gastritis) ili crijevu. Vaš Vam liječnik može prepisati lijekove koji će ublažiti simptome i ukoliko se radi o prolaznim upalnim promjenama ili probavnim tegobama, simptomatska terapija kroz kraće vrijeme može pomoći. Po savjetu svog liječnika možete napraviti i jednostavnu dijagnostičku obradu u smislu testiranja na bakteriju Helicobacter pylori u kojem slučaju je potrebno provesti kombiniranu terapiju uz antibiotike.

Ukoliko je bol više neodređene lokalizacije, tupa izaziva mučninu, može se raditi o poremećaju drugih organa u gornjem dijelu trbuha, jer bol u predjelu želuca može biti i prenesena bol iz nekog drugog dijela trbuha ili prsnog koša.

Obratite pažnju na boju i konzistenciju stolice, eventualne primjese krvi i drugo što biste primijetili drugačije od uobičajenog.

Svako dobro!

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika