Mami je dijagnosticiran karcinom lijeve dojke i metastaziralo je na pluća. Uzima samo hormonske tablete, ali nisu joj odobrili kemoterapiju niti operaciju. Možete li mi dati mišljenje?

Mami mi je dijagnosticiran karcinom lijeve dojke, i metastaziralo je na pluća ima izljeve, 1949. god. nisu joj odobrili niti zračenje, kemoterapiju niti operaciju jedino uzima hormonske tablete, vaše nišljenje, hvala,.

14.11.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovani!

Sasvim je razumljiva Vaša briga za majčino zdravlje. Kada se radi o ozbiljnoj dijagnozi, očekujemo različite metode liječenja. O zdravstvenim temama se danas dosta piše, čita i dobija se dojam da je povećano opće znanje o malignim bolestima. Način liječenja u slučaju maligne bolesti određuje se individualno pri čemu treba uzeti u obzir razne faktore, ne samo karakter i osobine bolesti (što u prvom redu određuje nalaz patohistološke analize uzorka tkiva tumora), nego i opće stanje pacijenta, dob, eventualni komorbiditet i drugo. Stoga, nažalost ne možemo ovdje dati neki univerzalan odgovor. Pred Vašom majkom je dugogodišnje liječenje i kako se stanje bude mijenjalo, tako će se po potrebi i modificirati način liječenja.

Svako dobro!

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika