Mogu li vam poslati nalaz uzv štitnjače?

Pozdrav,

Dobili smo nalaz uzv štitnjače, možemo li poslati samo da nam kažete jel to zahtjeva daljnje liječenje ili povremenu kontrolu? Hvala

1.9.2021

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovani!

Prepišite nalaze u svom pitanju i opišite simptome ukoliko ih imate.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano za zdravlje?

Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Iz iste kategorije

Endokrinologija

Je li moguće da mi tjelesna težina stagnira iako manje jedem zbog korištenja ovog lijeka?

Endokrinologija

Metformin – lijek izbora u liječenju dijabetesa tip 2 od samog početka i (ili) panaceja današnjice?

Metformin pripada biokemijskoj grupi bigvanida koji potječu iz biljke francuski jorgovan (Galega officinalis) koja se još od Srednjeg vijeka koristila u narodnoj medicini, i to za liječenje simptoma poliurije i za potenciranje znojenja kod oboljelih od kuge…

Endokrinologija

Osteoporoza

Osteoporoza  je metabolička bolest kostiju sistemnog karaktera, karakterizirana  smanjenjem  mase koštanog tkiva  po jedinici volumena te propadanjem mikroarhitekture.

Endokrinologija

Hipotireoza

Hipotireoza označava smanjeni rad štitnjače, odnosno smanjeno lučenje hormona štitnjače. Hormoni koje štitnjača luči nazivaju se trijodtironin ( T3) i tiroksin (T4), a njihovo izlučivanje regulira hormon hipofize  tireotropin (TSH).

Endokrinologija

Drugo desetljeće liječenja osteoporoze

Osteoporoza  predstavlja veliki  socijalno zdravstveni problem svjetskih razmjera. To je sistemska bolest koju karakterizira mala koštana masa i propadanje mikroarhitekture koštanog tkiva.

Endokrinologija

Osteoporoza – prehrana

Osteoporoza je bolest karakterizirana prekomjernim gubitkom kalcija i koštanog tkiva (poremećaj u arhitekturi kostiju koje postaju šupljikave i porozne) što ima za posljedicu slabiju kvalitetu kosti i povećani rizik za nastanak koštanih prijeloma.

Endokrinologija

Osteoporoza – “Tiha epidemija”

Osteoporoza je najčešća metabolička bolest kostiju, obilježena gubitkom koštane mase i propadanjem mikroarhitekture koštanog tkiva.Zbog svoje velike učestalosti, a neprimjetne smiptomatologije naziva se i “tiha epidemija”.

Endokrinologija

Već tri godine uzimam lijek Letrox, doza od 75 mg radi hipo aktivnosti štitnjače…