Može li se dogovoriti pregled fizijatra u Domu za starije?

Poštovani,

moj otac ima 80 g. i demenentan je unatrag 6-7 godina. Slabo komunicira vec duze vrijeme a unatrag 3 mjeseca skoro nikako. Jede normalno nekada sam nekada se treba hraniti. Sjediti moze uz nadzor. U lipnju ove godine je pao u domu i na pregledu u bolnici je pao na glavu te od tada je nepokretan. tj ne moze stati na vlastite noge. Prema nalazima obavljenim na hitnom prijemu u Vinogradskoj bolnici njegova nesposobnost kretanja ne na psihičkoj bazi …
Tata ja u staračkom domu , privatnom vec 3 godine. Molim da mi javite da li je moguce organizirati pregled fizijatra u domu a ne da se njega vozi na pregled kod fizijatra jer to je njemu veliki stres i nakon toga mu treba vremena da se smiri. Dr. opće prakse koja ga vodi je rekla da on fizikalne terepije i ostalu pomoć za slabo pokretne osobe moze dobiti na osnovu nalaza fizijatra. Ja ga ne zelim voziti kolima hitne da bi obavili pregled jer kako kazem to mu je veliki stres.
Molim da mi javite da li obavljate privatne preglede ili ako imate kontakt fizijatra koji bi to mogao obaviti. Unaprijed hvala.
lp

14.10.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovana!

Obratite se svom liječniku jer pacijenti mogu po preporuci reumatologa ili fizijatra dobiti vježbe u kući, pa prema tome pretpostavljam i u Domu za starije. Što se tiče privatne rehabilitacije, raspitajte se u nekoj poliklinici koja nudi takve usluge i sigurno će Vam ponuditi neki od takvih vidova usluga. Ponekad se i vaninstitucionalno može organizirati masaža i vježbe, pa možete otvoreno potražiti savjet da Vas upute na osobu iz te branše koja će biti voljna dati takvu uslugu na privatnoj bazi.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika