Možete li mi reći kakav je nalaz štitnjače te je li on za terapiju?

Poštovani,
prije 5 godina dijagnosticiran mi je Hashimoto (uredni hormoni, visoka antitijela). Prošle godine sam vadila hormone, sve uredno, antitijela visoka. Prije tjedan dana zbog kontrole kod specijaliste ponovo vadim hormone, rezultat je sljedeci:
TSH 5.248 (ref.int. 0.350-4.940)
FT3 4.81 (ref.int. 2.63-5.70)
FT4 12.32 (ref.int. 9.01-19.05)
Anti-TPO 254.90 (ref.int. <5.61)

Uzmemo li u obzir da je prije godinu dana TSH bio 2.345, nesto se događa. Simptomi su konstantni umor, zatvor, neosnovani strah kojeg prati kratak dah, suha koza koja se peruta, opadanje kose, povremeno otezano gutanje, bezvoljnost itd. Mozete li mi reci kakav je nalaz te je li on za terapiju? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

14.11.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovani!

Ovaj nalaz je apsolutno za terapiju i stoga se javite svom liječniku ili endokrinologu za daljnje upute. Osim toga, kliničko stanje i Vaše opće zdravlje upućuju na hormonski poremećaj.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika