Osjećam bol ispod rebra, jesu li to pluća?

Poštovani, prije mjesec i po me je počelo boliti s desne strane rebara tj desna rebra pa me zanima jeli to nešto može bit povezano s plućima ili ipak su mišićni bolovi u rebrima, nalazi krvi su svi dobri, spo2 99% spirometrija isto uredna, slikao pluća prije možda 4 mjeseca ima kao neki ožiljak valjda od neke prije preboljene upale ostao, i još jedna stvar što me brine to je sad ne znam je li to normalno da je temperatura do 37.1 ne prelazi to ali je šesto tolika pa me zanima jeli to normalno mjerena je ispod pazuha s tomplimjerom živinim.

24.11.2021

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

 

Ukoliko nemate drugih i dodatnih simptoma ili tegoba, izmjerena tjelesna temperatura od 37,1 stupanj ne mora predstavljati znak bolesti. Određeni postotak ljudi ne nalazi se unutar dogovorenih raspona vrijednosti, nego postoje manja odstupanja od njih. Možda je to slučaj kod Vas kada se radi o tjelesnoj temepraturi. Ukoliko Vam je poznato da prije to kod Vas nije bio slučaj, napravite kontrolna mjerenja tjelesne temperature kroz nekoliko dana.

Bolovi u prsima, ukoliko nisu praćeni smetnjama disanja i drugim općim simptomima bolesti, obično nisu vezana uz pluća. Ukoliko se bolovi javljaju pri promjeni položaja tijela, tada je bol koštano-mišićnog porijekla. Ukoliko Vas bolovi u značajnijoj mjeri ometaju, uzmite neki od analgetika koji možete kupiti u ljekarni ili će Vam Vaš liječnik propisati neki simptomatski lijek.

 

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika