Otac mi je danas dobio patohistološki nalaz. Molim Vaše cijenjeno mišljenje.

Poštovani,
otac mi je danas dobio patohistološki nalaz sa dijagnozom c18, adenokarcinom.
Nalaz je u 2 rečenice: dva komadića tkiva promjera 0,5 cm tumorske građe.
Neposredno prije predmetnog nalaza obavljene su krvne pretrage koje su bile uredne, kolonoskopija na kojoj je uočena izraslina i uzet uzorak, tumorski markeri nalaz kojih je bio uredan tj. u granicama, ct abdomena i toraksa, koji su , izuzev spomenute izrasline, bili u redu.
Prema uputi dr. opće prakse daljnji tijek bi bio dogovor operativnog zahvata.
Molim Vaše cijenjeno mišljenje, barem načelno, vezano za izložene nalaze. Također, ako možete navesti da li je potrebno napraviti dodatne pretrage prije operativnog zahvata i ako da, koje?
I dodatno, ako imate bilo kakav savjet, bio bih Vam zahvalan…
Unaprijed najljepše zahvaljujem!
S poštovanjem,

25.4.2022

Odgovara

Irena Matić-Trputec dr.med.

Poštovani!

Vaša briga za oca dalje treba ići u smjeru da se naručite na pregled kod onkologa. Na osnovu nalaza koje ste do sada napravili i na osnovu općeg stanja Vašeg oca, multidisciplinarni onkološki tim specijalista donijet će odluku od potrebi daljeg liječenja i oporavka Vašeg oca. Najvjerojatnije će biti potrebno kirurško liječenje, a daljnji tijek liječenja će ovisiti o detaljnijem patohistološkom nalazu u kojem će biti obrađene tumorske stanice i njihove karakteristike na osnovu kojih se određuje i preporuča eventualno potrebno dodatno liječenje.

Svako dobro!

Imate pitanje vezano uz vaše zdravlje? Konzultirajte se s našim stručnim timom.

Pitajte liječnika